Gençlik Merkezi`nde Yazar Fırtınası

12Çocuk kitapları yazarı Salih Mercanoğlu, Manavgatlı yazar Hasan Varol ve Tarihi Roman ``Suskun`` un yazarı Gökhan Karadaş, Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nin davetlisi olarak gelerek vatandaşlarla buluştu.

Gün içerisinde Başarı Koleji ve Çığır Koleji`ni ziyaret ederek öğrenci ve velilerle buluşarak kitaplarını imzalayan ünlü yazarlar, Gençlik Merkezi`nde verecekleri konferans öncesinde ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in konuğu oldu.





Sözen;``Aydınlarımızı ağırlamak büyük onur``

Yazarların her birisiyle sohbet edip hatırlarını soran Başkan Sözen, yazar, şair gibi aydın kesimi Manavgat`ta görmekten mutlu olduğunu söyledi. Sözen,``Aydınlarımızı Manavgatımızda görmek, fikir alışverişinde bulunmak, çocuklarımızın eğitimine ve gelişimine bir şeyler kattıklarını görmek çok güzel. Bizler kent yöneticileri olarak da aydınlarımızın fikirlerini hiçbir zaman göz ardı etmedik ve etmeyeceğiz. Sizi ağırlamaktan onur duyuyorum`` dedi. Yazarlar Mercanoğlu, Varol, ve Karadaş ise, nazik ağırlamadan memnun olduklarını belirterek Sözen`e görevinde başarılar diledi.





Tarih üzerine Söyleşi

Yazarlar Salih Mercanoğlu, Hasan Varol ve Gökhan Karadaş, daha sonra Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nde düzenlenen ``Tarih Üzerine Söyleşi`` konulu konferansta Manavgatlılarla buluştu. Tiyatro Yönetmeni Mehmet Bayraktar`ın yönettiği konferansta öncelikle Salih Mercanoğlu ``Kayıp Çocuk`` isimli kitaptan çocuklara bir masal okudu.Ardından söz alan Tarihi Roman Suskun`unun yazarı Gökhan Karadaş, Manavgatlılarla tarihi roman yazarlığı üzerine söyleşi yaptı. Zaman zaman katılımcıları da sohbete ortak eden Karadaş, dinleyicilerden tam not aldı.

Kökler Önemli

Tarih yazmanın zor ve incelikli bir yazarlık dalı olduğunu belirten Gökhan Karadaş`ın şu cümleleri büyük ilgi gördü.``Tarih Korkaktır kimsenin doğrusunu yüzüne söylemez. Ölmesini bekler. Tarih yazmak zordur. Bazen büyük bir aşka tanık olursunuz. Pargalı İbrahim`in aşkı gibi. Tarih insanın kökleridir. Bir ağacın köküne bakmazsanız verim alamazsınız. Bir çocuğun doğru ve akılcı gelişimi 5 yaşına kadardır. Sonra istediğiniz kadar yükleyin verim alamazsınız. İmparatorluklar, devletler de böyledir. Türkiye Cumhuriyetinin kökleri unutulmuş. Benim amacım bu kökleri ortaya çıkarmak``





TV Dizileri Yanılgılarla Dolu

Karadaş, tarihin yanılgılarla dolu olduğunu da TV dizilerinden örnekler vererek açıkladı. Karadaş, ``Tv dizilerinde yanılgılar var. Örneğin Ezel dizisi milyon dolarlık bütçelerle çevrilmiş ama içindeki tarih söylemleri gerçeğini yansıtmıyor. Aynı şekilde Muhteşem Yüzyıl dizisinde de yanlışlıklar var. Bu yüzden de çok eleştiriliyor. Örneğin dizideki Hatice Sultan`ın bileklerini kesmesi hiç olmamış bir olay. Bizler Türk tarihini ne kadar iyi anlarsak o kadar iyi geleceğimizi garanti altına almış oluruz. Tarihini bilmeyen toplumlar simultane yanılgı içindedir. Tarihi bu yüzden iyi ve gerçekçi bir şekilde öğrenmeliyiz``.