Park Bahçeler Atölyesi Tam Gaz

Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nde faaliyet gösteren atölye, kentte yer alan mevcut parklardaki oyun gruplarının ve spor malzeme gruplarının yapımı, yenilenmesi ve tamiri işlerine hız verdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü içerisinde yer alan marangozhane ve demir kaynak atölyesinde görev alan uzman çalışanlar, sıfırdan oyun grubu yapımının yanı sıra mevcut parklardaki tamirat işlerini de yapıyor. Son olarak Kavaklı Mahallesi`ndeki Hilal Park`taki oyun grubu ile ÖGER İlköğretim Okulu bünyesindeki engelli öğrencilerin kullanımına yönelik özel oyun grubu üretimi yapıldığı belirtildi.Okulda eğitim gören 13 engelli öğrenci,kendileri için özel olarak üretilen oyuncaklarda oynamanın tadını çıkarıyor. Öğrenci velileri ve okul yönetimi oyun bahçesini okula kazandıran Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür etti.

Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezindeki 50 civarındaki parkta bulunan oyun gruplarının da bakım onarımının yapıldığını vurguladı. Parklardaki çocuk oyun gruplarında kullanılan plastik bölümlerinin TSE standartlarına uygun olduğunu ve ağırlıklı olarak ise çocuk gelişimine ve sağlığına uygun olan ahşap malzemeler kullanıldığını söyledi.

13 ENGELLİ ÇOCUK MUTLU OLDU

Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne bağlı atölyede ÖGER İlköğretim Okulu`nun 13 engelli öğrencisi için özel olarak çocuk oyun grubu yapıldı. Tamamen engelli öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanan oyuncaklar okula 10 gün önce yerleştirildi. Oyun bahçesinin kumu ise yine Manavgat Belediyesi tarafından döküldü. Engelli öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür etti.