MANAVGAT ULUSLAR ARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU’NDA MUHTEŞEM E

MANAVGAT ULUSLAR ARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU’NDA MUHTEŞEM ESERLER ORTAYA ÇIKTI

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle 9 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, 3. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumu, muhteşem sanat eserlerinin ortaya çıkması ile son buldu

Manavgat Belediyesi’nin kent hayatını sanatla buluşturmak amacıyla 3 yıldır sürdürdüğü Manavgat Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumu, muhteşem sanat eseri heykellerin tamamlanmasıyla son buldu. Taş Heykel Sempozyumu’nun kapanış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Matso Başkanı Ahmet Boztaş, Akdeniz Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mustafa Bulat, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zehra Yiğit, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

7K4A2432

7K4A2443

ÖDÜLLER BAŞKAN SÖZEN’DEN

Kapanış töreninde kürsüye gelerek düşüncelerini ifade eden Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mustafa Bulat, Manavgat Belediye Başkanımız sayın Şükrü Sözen’e ve bu eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum derken, İranlı heykel sanatçısı Esfendiyar Morodpour ve Hanife Yüksel, ürettikleri eserlerin Manavgat’la bütünleşecek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. 3. Taş Heykel Sempozyumu’na katılan heykeltraş sanatçıları Antonis Mydadias Hirdois, Anna Sosenskaya, Rafail Georgiev, Simone Deloranza, Esfender Morodpour, Hekume Seferli Ağasoy, Tolga Yurtözveri, Mustafa Bulat, Suat Karaaslan, Ayşe Sibel Kedik, Hanife Yüksel ve Rahmi Atasoy ödüllerini Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zehra Yiğit ve CHP İl Başkanı Mustafa Erdem’in elinden aldı.

7K4A2453

7K4A2474

SANATLA BULUŞAN KENT

Manavgat’ın marka kent olması için kültürel ve sanatsal projeleri, çağdaş bir şekilde hayata geçiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasının ardından, bir kentin gerçek anlamda kent olabilmesinin tek yolunun kültüre, sanata ve sanatçıya verilen değer olduğunu söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Bu gün burada sanatçılarımızın kendilerini özgürce ifade edebilmelerinin tek ve tek nedeni Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyetimize ve Atatürk’e bu anlamda ne kadar teşekkür etsek azdır. Kente önem katan en önemli unsurun sanat ve kültürel faaliyet olduğunu belirtmek istiyorum. Manavgat’ımızı seviyoruz ve güzellik katmak istiyoruz. Bu amaç içerisinde kentimizin uygun noktalarında bu eserlerimizi sergileyeceğiz. Heykeltıraş sanatçılarımıza, hocalarımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Şükrü Sözen ve misafirler üretilen eserleri teker teker inceledi. Heykeltıraşlar yaptıkları eserlerin anlamlarını kendileri anlattılar.

7K4A2478

7K4A2486