MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 29 EKİM C

Özgeçmiş MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümü olan bugün, bizim için çok kutlu ve onurlu bir gündür. Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının güçlükleri bir bir aşarak yükselttiği bu değer, bugün milletimizin her bireyinin benimsediği ortak bir irade olmuştur. Bu gün ülkemizde özgür, bağımsız, hür bir şekilde yaşıyorsak, bu Cumhuriyetin sayesindedir.

Cumhuriyet varoluş nedenimizdir ve vazgeçilmezimizdir. Bugün tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da Cumhuriyet Ruhuna sahip olmak, ona sımsıkı tutunmaktır.

Başkanın Mesajı

Cumhuriyet ruhunda, umut, inanç, mücadele, vatan sevgisi, hoşgörü ve aydınlanma vardır. Cumhuriyet Ruhu, karanlığa yakılmış bir meşale, kara bahtımıza tutulmuş bir ışıktır. Yolunu kaybedenlere yol haritası, yönünü kaybedenlere kutup yıldızıdır. Cumhuriyet bir başlangıçtır, inanmaktır. Yaşama şekil vermektir, geleceğe umutla bakmaktır. Cumhuriyet varsa zorluk yoktur, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlı olan bizler için imkansız yoktur.

Eğer bir yürek varsa, o yüreğin içinde vatan ve Cumhuriyet sevgisi varsa her türlü zorluğa göğüs gerilir

Bu anlamlı gün, milletçe el ele kenetlenmemize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamıza, vesile olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Antalya ve Manavgat halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı