MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE KORUMA SEMİNERİ

çevre koruma

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE KORUMA SEMİNERİ

Manavgat Belediyesi ve Çevre Koruma Vakfı’nın (ÇEVKO) birlikteliğiyle düzenlenen Çevre Koruma Semineri, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

toplant¦- (3)

Manavgat Belediyesi ve Çevre Koruma Vakfı’nın (ÇEVKO) birlikteliğiyle düzenlenen Çevre Koruma Semineri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Turizmde faaliyet gösteren 140 otelden katılan 190 kişiye verilen seminerde ambalaj, geri dönüşüm, kağıt, karton, plastik maddeler, cam, metal, ve kompozit gibi maddelerin geri dönüşümü hakkında bilgi aktarımı yapıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan ÇEVKO yetkilisi Murat Anaç, geri dönüşümün ekonomiye katkısı, ÇEVKO’nun işleyişi, Belediyeler, ÇEVKO ve lisanslı geri dönüşüm firmaları arasındaki görev paylaşımı hakkında bilgi verdi.

toplant¦- (2)

Toplantıda açılış konuşması yapan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ise Manavgat Belediyesi olarak çevre değerlerinin korunmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Temiz bir kentin, temiz bir çevre ve insanların duyarlılığı ile sağlanacağını vurgulayan Hasan Şimşek, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün verilerini de aktardı. Hasan Şimşek, “Manavgat Belediyesi olarak atık ayrıştırma çalışmalarımız devam etmekte.

toplant¦- (1)Manavgat’ımızda 2016 yılında 111 bin ton evsel atık toplanarak ayrıştırma ve bertaraf istasyonuna teslim edilmiş ve 5 bin tonu geri dönüşüme kazandırılmıştır. Kentimizde atık pil, atık yağ ve atık giysi çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmektedir. Amacımız gelecek kuşaklara daha temiz daha yaşanabilir bir çevre bırakmaktır. Bu konuya duyarlılık göstererek seminerimize katılan tüm otel çalışanları, idarecileri ve yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

7K4A0313

7K4A0300