MANAVGAT BELEDİYESİ AŞURE ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

aşure

MANAVGAT BELEDİYESİ AŞURE ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Manavgat Belediyesi, gelenek ve görenekleri yaşatmak, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacı ile Manavgat halkına aşure dağıttı

Cumhuriyet Meydanı altında bulunan sergi alanında yapılan aşure etkinliğine Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.4 bin kişilik aşurenin dağıtıldığı etkinlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, aşureleri elleriyle doldurup, ikram etti. Manavgat halkının bir araya geldiği etkinlikte Başkan Sözen, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

7K4A0479

7K4A0474

7K4A0471

7K4A0438

AMACIMIZ “BİRLİK, BERABERLİK VE

KARDEŞLİK DUYGULARINI PEKİŞTİRMEK”

Başkan Sözen, aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, amacın toplumdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi. Başkan Sözen, “Muharrem ayındaki düzenlediğimiz bu geleneğin anlamı çok büyük. Tüm Manavgat halkımızın bugün bu etkinlikte buluşması çok güzel. Bu vesileyle yüzyıllardır süregelen bu geleneğin Manavgat`ımıza her zamankinden daha çok birlik ve beraberliği pekiştirmesini, herkese bolluk, bereket ve hoşgörü getirmesini diliyorum” dedi.

7K4A0360

7K4A0428