SİNAN MEYDAN’DAN MANAVGAT’TA YÜZYILIN LİDERİ KONFERANSI

SİNAN MEYDAN’DAN MANAVGAT’TA YÜZYILIN LİDERİ KONFERANSI

Atatürk üzerinde araştırmaları ile tanınan tarihçi yazar Sinan Meydan, Manavgat Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği Manavgat’ta “Yüzyılın lideri Atatürk” konulu bir konferans verdi

Tarihçi, yazar Sinan Meydan, Manavgat Belediyesi’nin davetlisi olarak Manavgat’a geldi. Atatürk Kültür Merkezi’nde “Yüzyılın Lideri Atatürk” konulu bir konferans veren Sinan Meydanı’ı dinlemeye Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden ve yüzlerce Manavgatlı geldi. Atatürk üzerinde yaptığı araştırmalarla tanınan Sinan Meydan’ın konferansı, Manavgatlılar tarafından büyük ilgi gördü. Konferansta konuşan Sinan Meydan, Atatürk konusuna klasik tarihçilerden farklı yaklaştığını belirterek geleceğe ışık tutan bir lider olarak değerlendirdiğini anlattı. Sinan Meydan, “Atatürk konusuna klasik tarihçilerden farklı yaklaşıyorum ben.

7K4A0973

Tarihi kişilere, geçmişte yaşamış dönemde iyi ya da kötü figürler olarak bakmıyorum. Tarihi yaşayan canlı bir yapı olarak bakıyorum. Mustafa Kemal Atatürk gibi çağını aşmış lidere yaklaşımımız ise, onların görüş ve düşüncelerinden, akıllarından bugün nasıl faydalanabilirize bakıyorum. Atatürk’ü övmek yapıp ettiklerini ortaya dökmek zor değil. Ama bu çok önemli değil ki. Atatürk ilke ve düşünceleri uygulamaları Türk devrimleri, Cumhuriyet devrimleri bunlar nasıl hayata geçti ve biz bunlardan nasıl faydalanabiliriz. İçine düştüğümüz çukurdan Atatürk’ün fikirleri ile çıkabilir miyizi araştırıyorum. Tarihe, sadece geçmişte olup bitenler değil, yarınımızı ilgilendiren şeyler olarak bakıyorum. Atatürk sadece bu milletin namusunu, canını emperyalistlerden kurtarmamıştır, bunu yaparken geleceğimize ışık tutmuştur. Bu yüzden içinde bulunduğumuz bu zor günlerde Atatürk bizim en ortak değerimiz olmalı. Ona saldırmak, O’na çamur atmak ancak cahillikle açıklanabilir. Bu yüzden tarih okumak çok önemli. Çocuklarımıza yakın tarihi öğretelim. Şanlı bir tarihimiz var. Ama maalesef eğitim sistemimiz oldukça kötü. Bu yüzden bize görev düşüyor. Tarih okuyarak öğrenilir. Dinleyerek değil, televizyondan değil, okuyarak öğrenilir. Başka da yolu yoktur.

7K4A0980

Atatürk’ü yüzyılın lideri yapan sır da okumaktır. Ulu Önderimiz Atatürk cephede bile 4 bin tane kitap okumuştur. Başarısının sırrı budur” diye konuştu. Meydan’ın konuşmaları Manavgat halkından büyük alkış aldı. Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, konferans sonunda Sinan Meydan’a teşekkür plaketini hediye etti. Sinan Meydan, kendisini Manavgat halkı ile buluşturan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

7K4A0983

7K4A0997