Manavgat Belediyesi'nin Sanatçı Konukları.

Manavgat Belediyesi, "3. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması" nedeniyle Antalya'da bulunan sanatçılara Manavgat'ta bir yemek verdi. Sorgun Kazan Restoran'daki öğle yemeğine katılan 13 ülkeden 20 sanatçı, hem ilçemizin güzelliklerini tanıdı hem de keyifli bir gün geçirdi.

Manavgat Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen "3'ncü Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması" nedeniyle Antalya'da bulunan sanatçıları bir günlüğüne Manavgat'ta ağırladı. Gürcistan, Slovenya, Hırvatistan, Kosova, Özbekistan, Rusya, Karadağ, Bosna-Hersek, Azerbeycan'dan gelen plastik sanatçılar, Sorgun Kazan Restoran'da ağırlandı. Yemeğe Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması Genel Koordinatörü Suzan Uğurluçam, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı görevlisi Hatice Yeşilyurt katıldı.

Güzel bir gün geçirdiler
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'nin katkılarıyla çoğunluğu Balkan ülkelerinden gelen sanatçılara tercümanlığı Sanat tarihçisi ve Müze Uzmanı Suzan Uğurluçam yaptı. Irmak manzarası eşliğinde yemeklerini yiyen sanatçılar, önümüzdeki yıl Manavgat'ta da bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Kimi zaman şiirler okuyan, kimi zaman hikayeler anlatan sanatçılar unutamayacakları bir gün geçirdi. Manavgat'ın eşsiz güzellikte bir ilçe olduğunu belirten Uğurluçam, bu organizasyondaki gerçek amaçlarının Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Manavgat'ı dünyaya tanıtacaklar
Suzan Uğurluçam şunları söyledi. "13 ülkeden gelen sanatçılar farklı ortamlara girerek, farklı duygular yaşadı. Sanatçılar duygu yüklü insanlardır. Burada gördüklerini mutlaka eserlerine yansıtacaklardır. Bizim gerçek amacımız kültürlerin buluşmasını sağlamak. Kültür ve sanat tüm dünyada ortak dildir. Bizim bu güzelliklere şahit olmamıza aracılık eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e sonsuz teşekkürler ediyoruz. Gelecek yıl da burada dünya çevre gününde bir etkinlik düzenlemek istiyoruz. Manavgat'ın bu muhteşem güzelliklerini sanat ve kültür yoluyla tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.