MANAVGAT’TA FESTİVAL HAVASI BÜYÜK BASIN LANSMANIYLA ESTİ

MANAVGAT’TA FESTİVAL HAVASI BASIN LANSMANIYLA ESTİ

Manavgat, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Manavgat Barış Suyu Festivali, Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali ve Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivalle şenlenecek.

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali 29-30 Haziran ile 1-2 Temmuz tarihleri arasında Titreyengöl Boğaz Mevki’nde, 21. Manavgat Barış Suyu Kültür, Turizm, Sanat Ve Gençlik Festivali 7-8-9 Temmuz arasında kent merkezinde, 16. Side Dünya Müzikleri Kültür Ve Sanat Festivali ise 12-13-14 Temmuz tarihlerinde Side Antik Kenti’nde yapılacak.

2-3-01

Manavgat Belediyesi, Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra başlayacak ve 15 gün boyunca arka arkaya devam edecek olan festivaller öncesi Antalya Ramada Plaza Otel’de basın mensuplarına iftarlı basın toplantısı düzenledi. Antalya ve Manavgat yerel basınının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve festival komitesi katıldı. Başkan Şükrü Sözen iftar öncesinde basın mensupları ile tek tek ilgilenerek, sohbetler etti.

2-3-02

100 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

İftar yemeğinin ardından basın toplantısı düzenleyen Başkan Sözen, basın mensuplarına katılımları ve festivallere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Sözen, her yıl 4 milyonun üzerinde turistin ağırlandığı Manavgat’ta düzenlenecek festivallerin, büyük ses getireceğini söyledi. Türkiye’nin en büyük sanatçı ve gruplarının sahne alacağı festivallerin ücretsiz olacağını belirten Başkan Sözen, motosiklet festivaline 4 binin üzerinde motosiklet tutkunu olmak üzere, festivallere toplam 100 bin kişinin katılmasını beklediklerini anlattı.

4-5-01

FESTİVAL MASKOTU GÜVERCİN VE ZEYTİN DALI

Manavgat Belediyesi’nin kentteki turizm canlılığını artırmak, yurt içi ve dışında tanıtım yapmak, esnafa can suyu olmak ve halkın biraz olsun günlük yaşam stresinden kurtulması amacıyla düzenleyeceği 3 ayrı festivalle, sevgi, barış, kardeşlik ve dostluğa çağrı yapılacağını dile getiren Sözen, “Adını şelalesi, denizi ve ırmağından alan Barış Suyu Festivali için bu yıl ağzında zeytin dalı bulunan, özgürlüğe ve barışa kanat atmış bir güvercin sembolize edildi” dedi.

4-5-02

1. MANAVGAT ULUSLARARASI MOTOSİKLET FESTİVALİ

29 Haziran ve 2 Temmuz tarihleri arasında 7. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali’nin Boğaz Otel Mevki’nde düzenleneceğini anlatan Başkan Sözen, ülke ve dünya çapından 70 motosiklet kulübü ile binlerce motor tutkununun katılacağını ifade etti. Başkan Sözen, Motosiklet Festivali’nde Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından Koray Avcı, Sibel Tüzün ve Kolpa Grubu’nun sahne alacağını belirtti.

BRİAN CAPPER’DEN SIRADIŞI MOTOR ŞOVLARI

Başkan Sözen, festivalde bu yıl 8 kez dünya şampiyonu olan motosiklet şovmeni Güney Afrikalı Brian Capper’ın da 7. Manavgat Motosiklet Festivali’ne katılacağını söyledi. Bu arada, 9 yaşından beri iki tekerlek üstünde olan Enduro ve trial dünyasının en büyük isimlerinden olan Capper, sıra dışı motosiklet şovunu sergilemek için motosiklet tutkunlarıyla buluşacağı, Red Bull sporcusu olan Brian Capper’in 30 Haziran ve 1 Temmuz’da olmak üzere 2 kez şov yapacağı da festivalin önemli ayrıntıları arasında yer aldı. Manavgat’ta denizle ırmağın buluştuğu çam ormanları arasında düzenlenecek olan Motosiklet Festivali’nde her gece ünlü DJ’ler ve özel dans gösterileriyle konsept partilerin, gün içinde hediyeli turnuvalar ve yarışmaların gerçekleştirileceği belirtildi.

TÜRKİYE’NİN YILDIZLARI BARIŞ SUYU FESTİVALİ’NDE

Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali’nin 21.’incisi bu yıl 7 ile 9 Temmuz tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Meydanı’nda yapılacağını hatırlatan Sözen, “Her yaştan insana hitap eden farklı etkinlikleri ile öne çıkan festival, 7 Temmuz 2017 Cuma günü Saat 19.00’da renkli bir festival korteji ile başlayacak. Her yıl 100 bine yakın kişiyi ağırlayacak festivale, bu yıl Funda Arar, Kıraç, Demet Akalın, Zakkum, Pamela ve Yüksek Sadakat gibi ünlü sanatçılar katılarak Manavgat halkına muhteşem konserler verecek. Her yaştan insana hitap edebilme özelliğini taşıyan Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat ve Gençlik Festivali bu yıl Türkiye’nin ünlü TV Program Sunucularını da ağırlayacak. Cem Yılmaz, ve Nevşin Mengü ile Mirgün Cabas gibi Türkiye’nin sevilen habercileri Atatürk Kültür Merkezi’nde Manavgat halkı ile buluşarak sohbetler gerçekleştirecek” dedi.

MANAVGAT BELED¦-YE BA+ŞKANI +Ş+£KR+£ S+ûZEN

1. SİDE DÜNYA MÜZİKLERİ KÜLTÜR Ve SANAT FESTİVALİ

3 bin yıllık geçmişe sahip olan antik Side’de, bu yıl 12 ile 14 Temmuz 2017 tarihleri arasında 16’ıncısı gerçekleştirilecek olan Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Manavgat’ın müzik ve sanatla buluşacağını anlatan Başkan Sözen yenilenen Side Antik Kenti’nde festivalin yapılacağını belirterek, “Antalya Valiliği ile ortak proje kapsamında Side’ye muhteşem bir yenileme projesini tamamladık. Side bambaşka güzel bir görünüme büründü. Festivalimiz bölgeye artı değer katacak. Side’deki kültür ve sanat etkinlikleri, her gün Side Antik Tiyatrosu’nda Saat 21.30’da başlayacak. Manavgat Belediyesi tarafından halka ve turiste yönelik olarak sunulan 16. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali’nde gerçekleştirilecek tüm konserler ücretsiz olacak. Festivalde İlk gün dünyaca ünlü dans grubu Anadolu Ateşi, Antik Tiyatro’da gösteri gerçekleştirecek. Festivalin ikinci gününde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası bir konser verecek. 14 Temmuz’da ise ünlü dans grubu yine Side Antik Tiyatrosu’nda sahne alacak. Tüm sanatseverleri Manavgat’ta düzenleyeceğimiz festivallerimize davet ediyorum” dedi.

MNVG3504

MNVG3533