MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN KADIN PLATFORMU HANIMELİ PAZARI

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN KADIN PLATFORMU HANIMELİ PAZARI PAZARTESİ PAZARI İÇERİSİNDE

Manavgat Belediyesi, kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunacakları, “Kadın Platformu Hanımeli Pazarı” nın kuruluş çalışmalarını başlattı.

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği Girişimci Kadınlar Kurulu ile ortaklaşa hayata geçirilecek olan “Kadın Platformu Hanımeli Pazarı” nın oluşturulmasıyla ilgili olarak ilk bilgilendirme toplantısı, Manavgat Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik, Aydın Öz, MASİAD Girişimci Kadınlar Kurulu Başkanı Esma Özden, Belediye Meclis üyesi Ayşe Çetin Önal, Belediye Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi sorumlusu Emine Çataltaş ve İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Sorumlusu Fatma Yücel ile oluşumda görev almak isteyen Manavgatlı kadınlar katıldı. Kadın Platformu Hanımeli Pazarı’nın, Manavgat Belediyesi’nce inşa edilerek kente kazandırılan modern Pazartesi Pazarı kompleksinde Cumartesi günleri hayata geçirilmesinin planlandığı belirtildi.

MNVG1532

SÖZEN, “KADINLARIMIZA GÜVENİYORUZ”

Toplantıda ilk söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kadınların daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Başkan Sözen, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana her zaman kadınlarımızla birlikte omuz omuza çalıştık. Kadın ve erkeği eşit bir Manavgat oluşturmak için ve geleceğimize yön verecek projelerimizde kadınlarımızdan her zaman destek aldık. Kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürümekteyiz. Yapacağımız tüm yatırım ve hizmetlerde kadınların fikir ve önerilerini de her zaman ön planda tuttuğumuzu da kadınlarımız çok iyi bilmektedir. Bu durum görev süremiz boyunca artarak devam edecektir. Hazırladığımız bu projemizde de yine kadınlarımız çok önemli bir görevi üstlenerek kent ekonomisine katkı sağlamak için destek verecek. Bu projeyle, yeni hayata geçirdiğimiz modern Pazartesi Pazarı kompleksi, sadece Pazartesi günleri değil, kadınlarımızın içinde yer alacağı bir günde aktif hale getirilerek kentte alışveriş canlılığı yaratacak. Bu güzel projeye destek verecek olan siz değerli hanımlarımıza şimdiden teşekkür eder, başarılarını dilerim. Kadınlarımıza güveniyor, bu işin de üstesinden geleceklerine inanıyoruz” dedi.

MNVG1536

KADINLAR BEN DEĞİL BİZ OLMALI

Daha sonra söz alan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik, kadınların “Ben değil Biz” inancıyla birleşerek yararlı işler yapabileceğine, belediyenin de bu çalışmalara yardımcı olacağını söyledi. Pazartesi Pazarı bünyesinde Cumartesi günleri kurulacak olan “Hanımeli Pazarı” nda kenti sembolize eden susam, reçel gibi ve el sanatları ürünlerinin imalatı, paketlenmesi ve satışının profesyonel olarak eğitimlerinin verilmek suretiyle yapılacağını dile getirdi. Belediye çatısı altında birleşecek olan kadınların birlik ve beraberlik içerisinde çalışması gerektiğini de vurgulayan Sebahat Çevik, “Birlikten kuvvet doğar. Kadınlar olarak el ele vererek çok güzel işler yapabiliriz. Bilinçli ve eğitimli üretimle, çok iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Pazartesi Pazarımızı da bu şekilde canlandırıp, kent ekonomisine daha çok katkı koyacak pozisyona getireceğimize inancımız sonsuz. Manavgat halkının belli günlerde bu pazarda zaman geçireceğini düşünüyoruz” dedi.

MNVG1542

EV ve KENT EKONOMİSİNE KATKI

MASİAD Girişimci Kadınlar Kurulu Başkanı Esma Özden ise, kadınlara kayıt formu dağıtarak doldurmalarını istedi. Kadınların yılmadan çalışıp en güzelini üreteceğine inandığını dile getiren Esma Özden, “Bazen bir fırsat olsa, bir imkan verilse de aklımdan geçen işi yapabilsem dediğimiz anlar olur. Buradaki kurulan hanımeli pazarı size imkan veriyor ve hem ev ekonomisine hem de kent ekonomisine katkı sağlayabilmenizin önünü açıyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz ve profesyonelce yapmayı düşünüyoruz. Projemiz ilerlediği takdirde kooperatifleşmeye kadar gidebileceğini düşünüyoruz. Hanımeli Pazarı'nın Manavgat halkına kazandırılmasının önünü açan Başkanımız Şükrü Sözen’e ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda katılımcı kadınların da görüşleri alınarak neler yapılabileceği tartışıldı. Daha sonra bütün kadınlar bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

MNVG1572