YEMİŞLİ MESİRE ALANI 21 TEMMUZ’DA AÇILIYOR

YEMİŞLİ MESİRE ALANI 21 TEMMUZ’DA AÇILIYOR

Manavgat Belediyesi’nin, Yemişli Mevki’nde yaptırdığı mesire alanı, 21 Temmuz 2107 Cuma günü ünlü sanatçı Altay’ın vereceği konser ile açılacak.

Kentin doğal değerlerini koruyarak yaptığı çevreci ve insan odaklı projeleriyle halkın takdirini toplayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kente yeni bir mesire alanı kazandırarak büyük bir çevreci projeyi daha hayata geçirdi.

Manavgat Belediyesi, kent halkına nefes aldıracak, ailelerin çocuklarıyla hafta sonlarında giderek keyifli zaman geçirebileceği D-400 Karayolu üzerindeki Yemişli Mevki’nde başlattığı mesire alanı çalışmasını tamamladı. Kentte mevcut mesire alanlarına alternatif olacak olan Yemişli Mesire Alanı, 21 Temmuz 2017 Cuma Günü Saat 20.30’da, pop sanatçısı Altay’ın vereceği bir konser açılacak.

MNVG2159

MNVG2103

VATANDAŞTAN TAM NOT

33 bin 220 m2’lik alanda tasarlanan mesire alanında, 25 bin m2’si çim ve yeşil alan yer alıyor, 51 araçlık otopark, 2 adet büfe, 1 adet giriş kontrol binası, 7 kademeli yapay kayadan tasarlanan su gösterisi havuzu, 6 bin 200 m2’lik alanda yürüyüş yolu, 950 m2’lik ahşap yürüyüş yolu, iki adet seyir terası, 2 adet teleskop, 36’sı mangallı olmak suretiyle 72 adet kamelya, 3 adet çeşme, 10 adet bank yer aldı. Yeşil alan çalışmasında ise toplam 365 adet farklı ağaç türü ve 4 bin 400 adet yer örtücü bitki ve çalı türü kullanılacak. 2 bin 500 m2 çim alanda ise bitkilendirme çalışmaları yapıldı. Ön cepheye yerleştirilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk imzası büyük beğeni toplarken, mesire alanı şimdiden vatandaşların ziyaret ettiği bir yer haline geldi.

MNVG2112

BAŞKAN SÖZEN AÇILIŞA DAVET ETTİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentte vatandaşların kullanabileceği mesire alanlarının sayısını artırmayı hedeflediklerini ve bu nedenle de Yemişli’de güzel bir mesire alanı projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Sözen, “Yemişli’de vatandaşlarımızın keyifli zaman geçirecekleri mesire alanı çalışmamızı tamamladık. Hem bölge turizmine artı değer katan, hem de halkımızın nefes alacağı bir mesire alanını kentimize kazandırdığımız için mutluyuz. 21 Temmuz’da yapacağımız konserli açılış törenimize tüm halkımızı davet ediyorum. Gelin Manavgat’ımızı güzelleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayalım” dedi.

MNVG2117

MNVG2130