MANAVGAT BELEDİYESİ AŞURE ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

586A9585

MANAVGAT BELEDİYESİ AŞURE ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Manavgat Belediyesi’nin Muharrem Ayı nedeniyle düzenlediği aşure etkinliği, kentteki birlik, beraberlik, paylaşım ve hoşgörü duygularını pekiştirmeye vesile oldu.

Cumhuriyet Meydanı altında yer alan Sergi alanındaki aşure etkinliğine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

586A9520

Aşure etkinliğine kentteki okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören minik öğrenciler de ilgi gösterdi. 3 bin kase aşurenin dağıtıldığı etkinlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, aşureleri elleriyle doldurup, ikram etti. Özellikle çocuklu anneler ve yaşlılara ikramda bulunan Başkan Sözen, vatandaşlarla da hem aşure yedi hem de uzun uzun sohbet etme imkanı buldu. Başkan Sözen, aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, amacın toplumdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik, paylaşım ve hoşgörü duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi. Muharrem ayındaki aşure geleneğinin anlamının büyük olduğunu dile getiren Başkan Sözen, tüm Manavgat halkının da belediyenin aşure etkinliğinde buluşmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi. Sözen, “Türkiye’mizde her zamankinden fazla birlik, beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. Bu yüzden biz de halkımızı bir araya getirecek, paylaşım duygularını artıracak aşure etkinliği düzenledik. Yüzyıllardır süregelen aşure geleneğinin Manavgat`ımıza her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik getirmesini, kentimizdeki bolluk, bereket, hoşgörü ve sevgiyi artırmasını temenni ediyorum. Toplumumuzda dini vecibelerimizin ve sorumluluklarımızın unutulmaması gerektiğini böylesi günlerde daha iyi anlıyoruz. Manavgat Belediyesi olarak gelenek ve göreneklerimizi her zaman hatırlayacağız ve hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.

586A9570

586A9604