HEYKEL SEMPOZYUMU 14 EKİM’DE KAPANIŞ TÖRENİ İLE SONA ERE

HEYKEL SEMPOZYUMU 14 EKİM’DE KAPANIŞ TÖRENİ İLE SONA ERECEK

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile bu yıl 2’incisi düzenlenen ''Barış'' temalı “Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu”, 14 Ekim Cuma Günü saat 17.00’de Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı’nda düzenlenecek olan kapanış töreni ile son bulacak. 26 Eylül tarihinde ilk çalışmalarına başlanan, 28 Eylül’de Manavgat halkı, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, heykeltıraşlar ve üniversite öğretim üyelerinin katıldığı bir açılış töreni ile başlayan sempozyum, 20 gündür devam ediyordu.

12 ESER HEYKEL

Almanya'dan Roland Mayer, İspanya'dan Maguel İsla, İtalya'dan Alessia Farconi, Ukrayna'dan Vasyl Tatarsky, Bulgaristan'dan Zdravko Zdravkov Türkiye'den ise Ahmet Özer, Ayhan Yılmaz, Ömer Emre Yavuz, Enver Güner, Ferit Yazıcı, Dilşad Akçayöz ve Özcan Özkarakoç gibi ünlü 12 heykeltıraş her gün sabah 08.30-akşam ise 19.30 arasında çalışarak eserlerini tamamladı. Heykeltıraşların ürettiği 12 adet eser heykelin, düzenlenecek olan kapanış töreninde Manavgat halkına tanıtımının yapılacağı belirtildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tüm Manavgat halkını “Barış” konulu Heykel Sempozyumunun kapanış törenine davet etti.