OKUL KANTİNLERİ DENETLENİYOR

9Manavgat Belediyesi Zabıta Ekipleri ilçemizde faaliyet gösteren okul kantinlerine yönelik periyodik denetimlerini sürdürüyor.

Belediye Zabıta Ekiplerimiz,öğrencilerimizin hijyen koşulları sağlanmış,gıda güvenliği açısından risk taşımayan kantinlerden alışveriş yapmaları için gerekli önlemlerin alındığını ve denetimlerin sürdürüldüğünü dile getirdi.

Denetim önceliklerinin yerinde üretilen gıda maddeleri olduğunu vurgulayan Zabıta Ekiplerimiz,tost,döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddeleri insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyor.Bu ürünleri hazırlarken kullanılan malzemelerden tutun hazırlanış şekli,satışı ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması çok önemlidir dedi.

Zabıta Ekiplerimiz okul kantininde çalışan personelin düzenli olarak yaptırması gereken portör muayeneleri ile işletmenin yasal izinlerinin geçerliliğini denetledikleri ve öğrencilerimizin sağlıklarını tehdit eden okul kantinleri yasaların öngördüğü şekilde cezalandırılacaktır dediler.