Şükrü SÖZEN Öğretmenler Gününü Kutladı

Eğitim,çağdaş dünyayla bütünleşme sürecini hızlandıran,yaşam kalitesini artıran ve uygarlık yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araçtır.

Eğitim sorunlarını çözen uluslar, kültür,sanat bilim,teknoloji,sosyo ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir.Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar,başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların,özgür ve bilimsel düşünme gücüne sahip,insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan,laikliği yaşam biçimi olarak benimseyen, topluma karşı sorumluluk duyan,etkili iletişim kurabilen,yapıcı,yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirilmeleri ancak çağdaş eğitimle gerçekleşir.

Ulu Önder Atatürk,``Milletleri kurtaranlar,yanlız ve ancak öğretmenlerdir.Öğretmenden ve eğiticiden yoksun bir millet,henüz millet adını almak kabiliyetini kazanamamıştır``sözüyle öğretmenin ve eğitimin önemini anlatmıştır.

Gençlerin eğitimindeki en önemli sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir.Bir çocuğun yetişmesinde sevgiyi,barışı,dayanışmayı ve güveni öğreten de öğretmenlerdir.Çocuklarımız ve gençlerimiz,demokratikleşmeyi, sağlıklı bir toplum olabilme yolunda ilerlemeyi ve devletine nasıl daha faydalı olabileceklerini öğretmenlerimizin ışığı altında yetişerek öğreneceklerdir.

Biz de Manavgat Belediyesi olarak, kenti yönetenler olarak öğretmenlerimizi her zaman ``Bir ışık kaynağı`` olarak değerlendirdik. Kentimizin kalkınıp,adım adım ileriye gitmesinde her birinin emeği olduğu bilinciyle hareket ettik.Bu bilinçle öğretmenlerimizi her zaman el üstünde tuttuk.Her işimizde onlara danıştık, beraber elele çalıştık.Öğretmenlerimizle ortak çalışmalarımıza bundan sonra da daha etkili bir şekilde devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

24 Kasım Öğretmenler Günü,Türk öğretmeninin şeref günüdür.Ona olan saygıyı yenilime,onun yüceliğini anma günüdür.Böyle anlamlı bir günde tüm öğretmenlerimizi sevgiyle candan kutluyorum.

Bu duygularla başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitimde emeği geçen,aramızdan ebediyete göç eden bütün öğretmenlerimizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyor,Cumhuriyet ve aydınlık geleceğimizin teminatı bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutluyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı