MANAVGAT BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR KADINLAR ÖĞRENİYOR

7K4A6886

MANAVGAT BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR KADINLAR ÖĞRENİYOR

Manavgat Belediyesi çok önemli bir sosyal projeye daha imza atarak, okuma yazma kursları açtı. Manavgat Belediyesi Salkımevler Kurs Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen kurslarda okuma yazma öğrenen kadınlar, artık hayata daha farklı bir pencereden bakıyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in, kadınların sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması amacıyla hizmete sunduğu Salkımevler Kurs Eğitim Merkezi’nde bir süredir devam eden okuma yazma kursları, okur yazarlığı olmayan vatandaşlar için umut oldu. Kurs merkezine gelen kursiyerler, ücretsiz olarak verilen okuma-yazma kurslarına katılarak hayatlarında ilk defa eğitime başlamış oldu. Haftanın tüm günlerinde 2 sınıfta 3’er saatlik kurslara büyük bir azim ve kararlılıkla devam eden kadınlar, artık yavaş yavaş okumaya başladı. ,

7K4A6873

7K4A6872

7K4A6868

Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı öğretmenler tarafından çalıştırılan kadınlar, okuma yazmayı öğrendikçe, daha da mutlu olmaya başladı. Kurslara büyük bir sevinçle devam kadınlar, bu imkanı kendilerine sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Manavgat Belediyesi’nin okuma yazma kurslarında bugüne kadar 50 kadının eğitim aldığı belirtildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Salkımevler kurs eğitim merkezinde düzenlenen kurslara katılarak okuma yazma öğrenen tüm kadınları tebrik etti. Okumanın yaşı olmadığını belirten Başkan Şükrü Sözen, “Hangi yaşta olursa olsun insan kendini yeni ufuklara açabilmeli. Yeni bir şeyler öğrenebilmeli. Biz de özellikle kadınlarımız için bunu yapmak istedik. Onların okuma yazma kurslarına katılmaları büyük bir azmin göstergesidir. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Kurslarımıza katılan tüm kadınlarımıza ve onları yetiştiren tüm öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

7K4A6877

7K4A6881