TOROS KADINLARI KADINA ŞİDDETE “DUR” DEDİ

7K4A6001

TOROS KADINLARI KADINA ŞİDDETE “DUR” DEDİ

Manavgat’ta faaliyet gösteren Toros Kadınları Emek Pazarı’ndaki emekçi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla “Kadına Şiddete Dur” etkinliği düzenledi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in, kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunması amacıyla oluşturduğu Toros Kadınları Emek Pazarı’ndaki emekçi kadınlar, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kentte farkındalık yaratmak amacıyla “Kadına Şiddete Dur” etkinliği düzenledi. Pazartesi Pazarı’nda düzenlenen etkinliğe, Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik, Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, belediye birim müdürleri Toros Kadınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük bir özenle hazırlanan dövizlerle, kadına şiddete “hayır” diyen emekçi kadınlar, şiirler okudu ve yüzlerine yaptıkları şiddeti temsil eden boyalar ile etkinliklerini gerçekleştirdi.

7K4A6054

7K4A6016

7K4A6010

7K4A6007

Farkındalık yaratan etkinliğin ardından, Toros Kadınları Emek Pazarı’nda el sanatlarında üzerinde üretim yapan emekçi kadınlardan Birsen Şahin ile emekli öğretmen Memnune Böke, kadınlar için yazdığı şiiri okurken, emekçi kadın Kezban Yerlisu ise kadınların sosyal hayat içerisinde fiziki ve psikolojik olarak yaşadığı zorlukları anlatan bir konuşma yaptı. Toros Kadınları’na destek amacıyla Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Umut Çiftçi ise farkındalık yaratan eylemin önemine vurgu yaparkak, emek pazarı oluşumunun öncülüğünü yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Eylem sonunda basın açıklamasını yapan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik ise, kadınların yaş, sosyo-ekonomik durum ayırt etmeksizin her türlü şiddete uğradığını söyledi. Çevik, “ Toplum içerisinde kadınlara yönelik işlenen suçlara sessiz kalmak demek bir sonraki hedefin biz olduğunu kabullenmek demektir. Bütün kadınlarımızın var gücüyle bu mücadele içerisinde yer alması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

7K4A6093

7K4A6172