MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN MODEL UÇAK PİSTİ

7K4A6377

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN MODEL UÇAK PİSTİ

Manavgat Belediyesi, model uçak tutkunlarını sevindirmek ve Manavgat halkını model uçak kullanmaya teşvik etmek amacıyla Akdeniz Bölgesi’nin en işlevsel ve büyük model uçak pistini yaptırdı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, model uçak tutkunlarının amatör sportif havacılık faaliyetlerini düzenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla Kum Mevki’nde model uçak pisti yaptırdı. 130 metre uzunluğunda ve 12 metre enindeki pistte, seyircilerin ve model uçak tutkunlarının oturup, çalışmalarını yürütebileceği bir tribün de yapıldı. Manavgat’taki model uçak pistinin Karain’den sonra Antalya’nın ikinci model uçak pisti olduğu belirtildi. Model uçak pistinin, etrafında herhangi bir alıcı, elektrik direği veya istasyonun bulunmaması, araç trafiği gibi geçişi engelleyici unsurun olmaması ve deniz ile ırmağa yakın bir yerde konuşlanmasının artı faktörler olduğu vurgulandı.

7K4A6252

7K4A6301

7K4A6267

Manavgat Belediyesi’nin kentte böylesine güzel bir uçuş pisti yaptırmış olması model uçak tutkunlarını sevindirdi. Hevesli gençler, bu hafta sonunu yeni ve güzel uçuş pistinde geçirdi. Model uçaklarını gönül rahatlığıyla uçuran tutkunlar, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Gençler, model uçaklarıyla değişik akrobasi gösterileri de yapmak için birbirleriyle yarıştı. Yeni pistin yapılması, Manavgat’ta dernek Model Uçak Topluluğu Derneği’nin kurulmasının da önünü açtı. Manavgat’ta 100’ü aşkın model uçak tutkunu olduğunu belirten gençler, dernek faaliyetiyle birlikte bu aktivitenin gelişeceğini söyledi. Model Uçak tutkunu gençler, 2018 yılı içinde Manavgat Belediyesi’nin de önderliğinde bir “Model Uçak Festivali” yapmayı hedeflediklerini de anlattı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Kentimizde model uçak tutkunları uzun süredir bir pist yapılmasını istiyordu. Bu dileklerini birkaç defa bizlere iletmişlerdi. Kısmet bu zamanaymış. Pistimizin en iyi şekilde yapılması için Fen İşleri Müdürlüğümüze talimat verdik. Müdürlüğümüz de Manavgat’ımıza yakışır bir pisti emekleriyle yaptı. Tüm model uçak tutkunluklarımızı burada ağırlamak istiyoruz” dedi.

7K4A6244

7K4A6335