KADINLAR EDEBİYAT DURAĞI’NDA PROJESİ YARATICI YAZARLIK ATÖ

KADINLAR EDEBİYAT DURAĞI’NDA PROJESİ YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ İLE BAŞLADI

Manavgat Belediyesi’nin kadınlara yönelik projeleri aralıksız devam ederken, kadınları yazarlığa teşvik etmek amacıyla başlattığı “Kadınlar Edebiyat Durağında” projesine de start verildi.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek öykü yarışması ile Manavgat’ ta yaşayan kadınlar, edebiyat ile buluşturulacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in önderliğinde başlatılan projenin ilk etabında kadınlar, yazarlık dersleri aldılar. “Yıldızların Altında Manavgat” konulu öykü yarışmasına katılmak için başvuruda bulunan 52 kadın ve programa ilgi gösteren kadınlar belediyenin organize ettiği “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”ne” katıldı. 3 gün sürecek olan “Yaratıcı Yazarlık Atölyesinin” açılışına kadınlar büyük ilgi gösterdi.

7K4A4366

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in eşi Hatice Sözen’in de yer aldığı buluşmada açılış konuşmasını Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik yaptı. Çevik Manavgat Belediyesi’nin kadın odaklı projelerini katılımcılara anlattı. Çevik, “Manavgat’ı kadın dostu bir kent yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda gençlik merkezlerindeki kadınlar için sanat eğitimlerimiz, Toros Kadınları Emek Pazarımız, kadın spor merkezlerimiz, eğitim seminerlerimiz devam ederken, kadın temalı parklarla kentimizi süslüyoruz. Kadınlar Edebiyat Durağı’nda projemize ise start verdik. Çalışmalarımıza destek veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür ediyoruz” dedi.

7K4A4370

Daha sonra yazar şair, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in eşi öğretmen emeklisi Azime Korkmazgil sahneye gelerek deneyimlerini anlattı. Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde Yazar Nalan Barbarosoğlu, yazar Feryal Tilmaç, Yazar Nadire Sönmez ve Akdeniz Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Tarana Oktan kadınlara yaratıcı yazarlık dersleri verdi. Projede kadınlar 3 gün boyunca yazarlardan ders alarak yarışmaya katılmak için öykülerini yazmaya başlayacak. Yarışmada derece alanlara Manavgat Belediyesi tarafından ödüller verilecek.

7K4A4391

7K4A4434