Başkanımızın Basın Bayramı Kutlaması.

"Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından söz edilemez"

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğrudan öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü tartışmasız olarak kabul görmektedir.

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelir.

Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, demokrasinin büyük güvencesidir. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından söz edilemez

Basından sansürün kaldırılışının 101. yıldönümünün anlamı, bu nedenle çok büyüktür.

Manavgat’ta yaşayan gazeteci kardeşlerimiz ise günümüz şartlarında tüm sıkıntılara göğüs gererek kamuoyunu bilgilendirmek gibi toplumsal hayatta çok önemli bir yeri olan kutsal mesleklerini yürütmeye devam etmektedir.

Manavgat Belediyesi olarak bizler de bu farkındalık ve bilinçle basın mensuplarının mücadelesine, emeklerine ve mesleklerine büyük saygı duyuyoruz. Bu saygı ve sevgiyle her şartta ve ortamda sırt sırta verip birlikte çalıştığımız basın mensuplarımızla Manavgatımızı el birliğiyle hak ettiği noktaya taşıyacağımıza inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri olan basın mensuplarımızın “Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutlar, doğru, tarafsız, ilkeli ve sansürsüz basın ahlakı anlayışından hiçbir zaman vazgeçmemeleri dileğiyle meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı