MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZENİN 10 KASIM

10 kasım anma

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZENİN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümündeyiz.

Türk milletinin ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ün gönlümüzdeki erişilmez yeri anlatılamayacak kadar büyüktür.

Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk'ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza değin takdirle tatbik edilecektir.

Atatürk, barışçı kişiliği, reformları, düşünce ve yaptıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran ve tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Atatürk’ün vefatından sonraki dönemin değerlendirilmesi; O’nun hayatında başardıkları, düşünceleri ve hedefleriyle kıyaslanarak yapılmalıdır.

Bugün hepimize düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Bizler Ata’mızın açtığı yolda ilerleyerek gösterdiği amaçlara ulaşmak için çaba göstereceğiz. Demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacağız. Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimleri ise Cumhuriyet’imizi korumak çabalarımızda, yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir.

Atatürk Cumhuriyeti’nin çağdaş bir belediye başkanı olarak Manavgat’ımızda Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet’i gelecek nesillere anlatmak görev ve misyonunu yılmadan sürdüreceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.

10 Kasım’lar yas günleri değil, O’nun fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gündür.

Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve eylemlerinin anlamını özümsemiş olmanın gururu ve bilinciyle Ulu Önderimizi aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı