YEMİŞLİ MESİRE’DE ÇALIŞMALAR DEVAM

YEMİŞLİ MESİRE’DE ÇALIŞMALAR DEVAM

Manavgat Belediyesi’nin, kente yeni mesire alanı kazandırmak için başlattığı çalışmalar, Yemişli Mevki’nde devam ediyor.

YENİ NEFES ALANLARI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, insan odaklı, çevreci belediyecilik anlayışıyla projelerine devam ediyor. Side Mahallesi Kemer Bölgesinde Yemişli Mevki’nde yer alan mesire alanı projesi çalışmaları, kentin doğal değerleri göz önünde bulundurularak devam ediyor. Manavgat Belediyesi’nin yeni mesire alanı çalışmaları tamamlandığında, Örenşehir, Çolaklı ve Yemişli mevkilerinde, halkın nefes alıp, günübirlik zaman geçireceği alanlar oluşturulmuş olacak.

DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN PROJE

33 bin 220 m2’lik alanda tasarlanan mesire alanında, 25 bin m2 çim ve yeşil alan yer alacak. Mesire alanına gelecek olan vatandaşların araçlarını park edeceği 51 araçlık otopark yer alacak. Mesire alanında 2 adet büfe, 1 adet giriş kontrol binası bulunacak. Alanda 7 kademeli yapay kayadan tasarlanan su gösterisi havuzu yer alacak. Havuzun orta kademelerinde farklı renk ve dokudaki bitkilerle görsel bir şölen sunulacak. Mesire alanında toplam 6 bin 200 m2’lik alanda yürüyüş yolu ve seyir teraslarında farklı, doğal malzeme türleri ile geçişler sağlanacak.

TELESKOP ve KAMELYALAR

Vatandaşların yoğun olarak zaman geçirmesi düşünülerek hazırlanan projede 950 m2’lik ahşap yürüyüş yolu, alanının topoğrafyasına göre düzenlenecek. Bu bölümde iki adet seyir terası ve 2 adet teleskop da yer alacak. 72 adet kamelya, 13 adet çeşme, 10 adet bankın yerleşeceği mesire alanının çevresi tel çitle çevrelenerek alan sınırlandırılacak. Yeşil alan çalışmasında ise toplam 365 adet farklı ağaç türü ve 4 bin 400 adet yer örtücü bitki ve çalı türü kullanılacak. 25 bin m2 çim alanda ise bitkilendirme çalışmaları yapılacağı açıklandı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, mesire alanı yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanarak halkın kullanımına açılacağını söyledi.