GAZETECİ UĞUR MUMCU MANAVGAT'TA ANILDI

DSC_2994

GAZETECİ UĞUR MUMCU MANAVGAT'TA ANILDI

Manavgat Belediyesi, bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu’yu, ölümünün 24’üncü yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle andı.

Manavgat Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Manavgat Atatürkçü Liseliler Topluluğu ile birlikte Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma töreni düzenledi.

DSC_3030

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aliye Coşar, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve ilçe yönetiminin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uğur Mumcu’nun yanı sıra demokrasi şehitlerimiz Diyarbakır’da şehit edilen Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, siyasetçi yazar Ahmet Taner Kışlalı ve eğitimci Bahriye Üçok da anıldı.

DSC_3003

Törende Uğur Mumcu’nun 10 dakikalık Köy Enstitüleri konuşması yayınlanırken, Atatürkçü Liseliler Topluluğu Mumcu’nun kaleme aldığı “ Sesleniş” adlı şiiri oyun haline getirerek sahneledi. Viyana Müzik Evi’nin, Manavgat Atatürkçü Liseliler Topluluğu ile ortak hazırladığı müzik dinletisine vatandaşlar da eşlik etti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve vatandaşlar, güzel hazırlanmış programı büyük ilgiyle izlerken, zaman zaman duygulu anlar da yaşadı. Anma töreni sonunda öğrenciler, kendilerine bu sunumu yapmalarında katkı sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

DSC_3032

DSC_3044