YAYA KÖPRÜSÜ’NE MUHTEŞEM TEMEL ATMA

DSC_6547 (7)

YAYA KÖPRÜSÜ’NE MUHTEŞEM TEMEL ATMA

Manavgat Belediyesi’nin ırmağın bir yakasından diğer yakasına kolay ulaşmının sağlanacağı modern yaya köprüsünün temeli, pop müzik sanatçısı Aydilge’nin verdiği konser ve Manavgat halkının yoğun katılımıyla atıldı.

Yukarıpazarcı Mahallesi ve Yukarıhisar Mahallesini birbirine bağlayacak olan yaya köprüsünün temel atma törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen ve annesi Türkan Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye meclis üyeleri, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Hasan Çelik, oda başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri katılırken, engelli vatandaşlar da “Haydi Dışarı Çık” etkinliği kapsamında temel atma törenine katılarak kendileri için ayrılan özel yerde ağırlandılar. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geçmişten bugüne kadar gelen tüm şehitlerimiz, terör şehitlerimiz ve demokrasi şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından hep birlikte okunan İstiklal Marşı ile başlayan temel atma töreni, Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in halka hitabı ile devam etti.

BU ÜLKEDE YAŞAMAK BİR ONURDUR

Başkan Şükrü Sözen konuşmasına Manavgat’ı kentleştirme yolunda yanlarında yer alan tüm Manavgat halkına teşekkür ederek başladı. Tüm şehitlerimizi anarak sözlerine devam eden Başkan Sözen, konuşmasında 15 Temmuz darbe sürecini hatırlatarak Türk halkının her şeyi bir kenara bırakarak kendisi için tehlike teşkil eden yapıları bertaraf ederek, Cumhuriyetine, vatanına, milletine, toprağına sahip çıktığını hatırlatarak Ulu önder Atatürk’ün bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede yaşamaktan onur duyduğunu söyledi.

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÇALIŞIYORUZ

Manavgat gibi çok güzel bir kentte yaşamaktan, kentine duyarlı vatandaşlarla bir arada olmaktan da gurur duyduğunu belirten Başkan Sözen, görev anlayışında insan olduğunu söyledi. Sözen, “Bütün projelerimiz insanlarımızın mutluluğu için, yarınlarımızı daha keyifli hale getiren projelerdir. Her birinde emek ve alın veri var. Size borcumuzu ödemek sadece koltuklarda oturmak değil, her türlü olumsuzluğa rağmen hiçbir şeye sığınmadan sizlere etmeyi hedef edindik. Bizler de arkadaşlarımızla başarılı bir süreç götürüyoruz” dedi.

KENTTEKİ DEĞİŞİKLİĞİ KİMSE İNKAR EDEMEZ

Başkan Sözen konuşmasına şöyle devam etti. “Belli dönemlerde sürecin zorluklarından bilginiz olması hasebiyle bahsediyoruz. Ama hiçbir zaman bunların arkasına sığınmadık. Bütün şevk ve heyecanımızla çalışacağız, çalışacağız. Bütün bu çalışmaların neticesinde, eğer görmek isteyen doğru şekilde bakan, peşin hükümlü olmayan gözlerin 2 dönem içindeki kentin

DSC_6547 (8)

değişikliği inkar edebilmesi mümkün değil. Kimseyle yarışmıyoruz, polemik yapmak istemiyoruz. Amacımız sizin yüzünüzdeki tebessümü görmek. İnançlı bir süreç yaşıyoruz. Siz mutlu olursanız biz gurur duyuyoruz” dedi.

ULAŞIMI RAHATLATMAK İÇİN YAYALAŞTIRIYORUZ

Daha sonra Manavgat’ta bu güne kadar yaptıkları projeleri sıralayan Başkan Sözen, temeli atılan yaya köprüsü ile ilgili olarak da bilgiler verdi. Başkan Söze yaya köprüsünün yılbaşında bitirmeyi hedeflediklerini daha sonra da yenisine başlayacaklarını söyledi. Kenti yayalaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Sözen, “Her evde 3 arabanın olduğu bir yerde yürüme ve bisiklet kültürü kazandırılmalı. Yaya köprüleriyle ulaşımı kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Bir çok Avrupa kentinde içinden nehirler geçen onlarca köprüler var. Kentte mahalleleri birbirine yaklaştıracağız. 5 metre eninde ve 78 metre uzunluğunda yeşil bir köprü ve oturma alanları olacak. İnsanlar keyifle ırmağı seyredebilecek. Doğaya zarar vermeyecek. KDV dahil 5 milyona mal olacak. Bittiği zaman ışık ve ses oyunlarını izleyebileceğiniz Türkiye’deki tek köprü olacak. Amacımız kente artı değer katan projeleri hayata geçirmek. Bunları neticeye götürmek sadece sizlerin gayretiyle olmuyor. Bu işi yapan firmaya da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Daha sonra Başkan Sözen ve tüm protokol üyeleri hep birlikte sahnede butona basarak yaya köprüsüne ilk harcı döktüler. Ardından sahne alan genç pop müzik sanatçısı Aydilge, özellikle gençlerin beğenisini topladı. 2 saate yakın sahnede kalan Aydilge, sevilen dizi müziklerini Manavgatlı gençler için söyledi. Genç sanatçı Aydilge’ye teşekkür buketi ve plaketini ise Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik takdim etti.