BAŞKAN ŞÜKRÜ SÖZEN’DEN STK’LARA BİLGİLENDİRME TOPLA

BAŞKAN ŞÜKRÜ SÖZEN’DEN STK’LARA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentteki sivil toplum kuruluşlarını, Bakanlıkça Kızılağaç bölgesinde planlama süreci devam eden yat limanı ve çekek yerleri ve yapımı planlanan golf alanları ile ilgili olarak STK’lara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin geleceğini ilgilendiren SİDE II NOLU TURİZM MERKEZİ kapsamında kalan Kızılağaç Bölgesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca değerlendirme süreci devam eden planlama çalışmalarıyla ilgili olarak ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşu başkanları ve temsilcilerine bilgilendirme toplantısı düzenledi. Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet Binası’nda belediye başkanlığı makam odasında yapılan toplantıya Başkan Sözen ve belediyenin teknik ekibi, MATSO, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası, Şoförler Odası, Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası, Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası, Servis Aracı İşletme Esnaf Odası, Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri Büro Sorumlusu, Süt ve Süt Üreticileri Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Manavgat Turizm ve Alt Yapı Birliği, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü, Esnaf Kefalet Kooeperatifi, 236 Nolu Öğrenci Servis Hizmetleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı, SS 37 Nolu Şehiriçi Özel Halk Otobüsü Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Manavgat Merkez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Manavgat ve Çevresi Esnaf ve Sanayi Kredi Kef. Kooperatifi’nin başkanları ve temsilcileri katıldı.

SÖZEN, BİLGİLENDİRME YAPTI

Başkan Şükrü Sözen, SİDE II NOLU TURİZM MERKEZİ kapsamında kalan Kızılağaç Bölgesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca değerlendirme süreci devam eden planlama çalışmalarına ilişkin olarak bölgesel hassasiyetler, ilçe kamuoyunun beklentileri ve sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda, “YAT LİMANI” ile “TEKNE İMAL VE ÇEKEK YERİNİN” olması gerektiği, Bakanlıkça yapılması planlanan GOLF ALANLARININ bölgeye etkileri, DENİZ-KIYI KULLANIMI ve GERİ BANTTA YER ALAN ÖZEL MÜLKİYETE KONU PARSELLERİN DURUMLARI hususundaki konularla ilgili olarak STK temsilcilerini bilgilendirdi. Başkan Şükrü Sözen, kentin geleceğini ilgilendiren bu önemli konularda mutlaka STK’ların ve Manavgat halkı ile ortak hareket etmenin gerekli olduğunu dile getirdi.

STK’LARIN FİKİRLERİ ÖNEMLİ

Sözen, STK temsilcilerine, “Kentimizin geleceğini ilgilendiren konularda, sivil toplum kuruluşlarını ve kamuoyunu bilgilendirmek, görüş alışverişinde bulunmak ve ortak hareket etmek en büyük hassasiyetimizdir. Manavgat hepimizin. Her atmosferde Manavgat’la ilgili, önem arz eden konularda müşterek adım atmamız gerektiğini dile getirdik. STK’ların her zaman belirleyici olması gerektiğini ifade ettik. Son dönemlerde yaşadığımız bir gelişme var. Bilgi sahibi olmanız ve karar noktasında fikrinizi ifade etmeniz son derece önemli. Bu konuda Manavgat Belediye başkanlığı tek başına yorum yapabilme tablosundan çıkmıştır. Sizlerle konuyu paylaşmak istedik” dedi.

BÖLGENİN GELECEĞİ ORADA

Ulualan Golf alanları planlaması konusu çok önemli. Seçim arifesinde ilgili konuları görüşmek amacıyla Sayın Bakanın talimatıyla, daire başkanları, genel müdür, bakan yardımcıları düzeyinde teknik arkadaşlarımızla Ankara’ya davet edilerek toplantıya çağrıldık. Orada Kum Mevki’ndeki golf alanıyla ilgili görüşlerimiz soruldu. Hazırlanan ön projede daha önce bizim hazırlamış olduğumuz ön plan çalışmasında hem marina hem çekek yerinin olduğunu ifade ettik. Onların hazırladığı çalışmadan çekek yeri ve marinanın kaldırıldığını gördük. Bunun doğru olmadığı ifade ettik. Turizmi taşıyan 3 sektör sacayağı var bölgemizde. Biri Pazartesi Pazarı turu, ikincisi Şelale Turu, 3. Sü ise tekne turudur. Burada yıllık 1.5 milyon turistin ırmak üzerinde tekneyle taşındığı, bunun yok farz edilmemesi gerektiği, çekek yeri kalktığı zaman bunların tamamen yok olacağı, 6 tane çekek yerinin iptidai koşulda hizmet verdiği ve İskenderun’dan Fethiye’ye kadar teknelerin kışlık oraya geldiği ve bölgeye ekonomik katkı sağlayan dev bir sektör olduğunu ifade ettik.

Onlar da bu planda çekek yerinin ve marinan olmayacağını, buranın açık deniz olduğunu ifade ettiler. Bizler de neden olması gerektiğini söyledik. Bu konuda fikirlerinize önem veriyoruz. Bu toplantıları genişleterek hep birlikte ortak karar almalıyız. Kentimizin geleceği o bölgede. Oradaki sahil kullanımı, insanların denize ulaşımı, orman varlıklarının korunması, golf alanlarının bölgeye etkileri, özel mülkiyet alanları gibi konularda detaylı görüşler paylaşılmalı. Bu toplantıları genişleterek önümüzdeki süreçte de daha geniş katılımlı olarak devam ettirelim” dedi. Başkan Sözen’i ve teknik bilgilendirmeleri dinleyen STK temsilcileri, konuyu detaylı inceledikten sonra ikinci bir toplantıyla görüş ve düşüncelerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

Tarih:03.05.2019