Manavgat Belediyesi`nden Mega Atılım

24Manavgat Belediyesi`nin uluslararası düzeyde 1 yıldır üzerinde çalıştığı 20 milyon 294 bin 213 Avro bütçeli AB Kaynaklı Manavgat İçme Suyu İnşaatı Projesi`nin 9 bin 200 Avro`luk ilk etabı başladı. Projeyle kentin tüm içme suyu alt yapısı yenilenecek.Vatandaş daha sağlıklı içme suyu hizmeti alacak.

1 Yıllık Çalışmanın Neticesi

Manavgat Belediyesi`nin 1 yıldır üzerinde çalıştığı``AB Kaynaklı Manavgat İçme Suyu İnşaatı Projesi``nin 9 milyon 200 Avroluk kısmı nihayet start aldı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Avrupa Birliği ve Manavgat Belediyesi`nin ortak projesi ile başlatılan proje ile Manavgat`tan Kızılağaç`a kadar ishale hattı, şebeke ve su depoları dahil kentin tüm içme suyu alt yapısı yenilenecek. Geçtiğimiz aralık ayında ihalesi yapılan projenin başlamasından önce AB Delegasyonu üyeleri, Çevre ve Orman Bakanlığı ile İller Bankası Temsilcileri, müteahhit firma yöneticileri, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve belediyedeki proje çalışanlarının katılımıyla ``Proje Startı`` toplantısı yapıldı.

Proje Start Toplantısı Yapıldı

Manavgat Belediyesi Meclis Salonu`ndaki toplantıda danışman firmalar, müteahhit firma, AB delegasyonu üyeleri,katılımcılara tanıtılarak proje detaylandırıldı.AB hibe fonlarının Tüm Türkiye`de belirlediği 8 pilot bölgeden birisinin Manavgat olduğu belirtildi. Müteahhit Firmanın önümüzdeki günlerde projeye ilk kazmayı vurarak başlayacağı açıklandı. Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu öncülüğünde yaklaşık 1 yıldır yapılan uluslar arası yazışmaların netice bulması belediye içerisinde de sevinçle karşılandı.AB Delegasyonlarının katılımıyla yapılan ``Proje Start`` toplantısında Manavgat`ın böyle bir yapılanmayı hak eden bir turizm bölgesi olduğu vurgulandı.

Suyumuz Daha Sağlıklı Olacak

Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanılarak hayata geçirilecek proje ile şehir içindeki tüm içme suyu şebekeleri yenilecek ve Manavgat`tan Kızılağaç`a kadar su götürülecek. İçme suyu hattı, borular ve depoların yenilenmesiyle artık içtiğimiz su daha sağlıklı olacak. Proje kapsamında Ulukapı köyünde 10 bin m3`lük içme suyu deposu inşaat edilecek. Manavgat`ın 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan projede kayıpların ve kaçaklarında azaltılması hedefleniyor. Projenin ikinci etabında ise kanalizasyon ve atık dağıtımı sisteminin rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.

Belediye İçerisinde Yeni Yapılanma

Projede belediyenin içerisinde de su idaresinin yeniden yapılanması sağlanacak. Su idaresinde çalışacaklar için eğitim programları oluşturulacak. Kaçak ve kayıplar, atık çamuru, hidrolik modelleme, faturalandırma, tarife oluşturma, müşteriye hizmetin sunulması ve mali yönetim üzerine personel detaylı olarak eğitilecek.

Sözen;``Manavgatımıza Hayırlı Uğurlu Olsun``

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, toplantı salonunda AB delegasyonu, müteahhit firma yöneticileri ve danışman firma temsilcileri ile Çevre ve Orman Bakanlığı ile İller Bankası yetkililerine teşekkür ederek, yatırımın Manavgat`a hayırlı uğurlu olmasını diledi.Konuyla ilgili hassasiyetlerinden de bahseden Başkan Sözen,``Projeyle Manavgat`ımızın tüm içme suyu alt yapısının yenilenecek olması hepimizi heyecanlandırıyor. Bunun için uzun süredir çalışan sizlere ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.Manavgat`ın böylesine büyük bir projeyle yeniden şekillenip; belediyemizin de daha modern hizmet modeline geçeceğine inanıyorum. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Çalışmalar sırasında, turizm sezonu hassasiyetimizi de koruyacağız`` dedi.