MANAVGAT’TA LOZAN ANLAŞMASI KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

konferans

MANAVGAT’TA LOZAN ANLAŞMASI KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

Manavgat Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte düzenlediği “ 94. Yılında Lozan Anlaşması ve Türkiye Gündemi” adlı konferans, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. CHP Yurt Dışı İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Ergenekon- Gezi Davaları avukatı Celal Ülgen’in verdiği konferansa binlerce Manavgatlı akın etti

Manavgat Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte düzenlediği

“94. Yılında Lozan Anlaşması ve Türkiye Gündemi” adlı konferans, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. CHP Yurt Dışı İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Ergenekon- Gezi Davaları avukatı Celal Ülgen’in verdiği konferansa binlerce Manavgatlı akın etti. Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş’ın moderatörlüğünde yapılan konferansa Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Chp İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, dernek ve oda başkanları, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

7K4A1897

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TAPUSU

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Lozan anlaşmasının yıl dönümünün kutlandığı bu günde Lozan Zaferinin, Cumhuriyet ve günümüz için ne kadar önemli olduğunu vurgularken, Ergenekon ve Gezi davaları avukatı Celal Ülgen ise, ordunun Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade etti.Lozan Anlaşması’nın yıl dönümünde Türkiye gündeminin ele alındığı konulara değinen katılımcılar, Lozan Zaferinin Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olduğunu ifade etti. Konferans sonunda katılımcılara çiçek ve plaket takdim edildi.

7K4A1914

SÖZEN; “LOZAN CUMHURİYETİMİZİN KADERİDİR”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük zaferlerinden birisi olan Lozan Anlaşması’nın Cumhuriyetin kaderini belirlediğini ifade etti. Başkan Sözen “ Ulusal kurtuluş mücadelemizin ardından Misak-ı Milli sınırlarından taviz verilmeden zafer anlaşmamızı imzalayarak bizlere bu cennet vatanı bırakan büyüklerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Her daim bizleri aydınlatan ve yol gösteren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için kanının son damlasına kadar savaşan bütün şehitlerimizi saygı ile yad ediyorum” dedi.

7K4A2049

7K4A2021