MANAVGAT’TA 6. DAĞ BİSİKLETİ MARATONU BAŞLIYOR

MANAVGAT’TA 6. DAĞ BİSİKLETİ MARATONU BAŞLIYOR

6.Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu, 1 Nisan 2018 Pazar günü, saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünden başlayacak.

Maraton uzun ve kısa olmak üzere iki parkurdan oluşurken, uzun parkur; Naras Barajı, Seleucia, Tilkiler, Oymapınar Barajı, Sağırcılar ve Manavgat Irmağından AKM’de sona erecek. Kısa parkur ise; Naras Barajı, Seleucia, Oymapınar Barajı, Güzelyalı, Sağırcılar, Manavgat Irmağı ve AKM’de bitecek. Etkinlik 11.00’de Manavgat Dağ Bisikleti Maraton Kupası ile başlayacak olup, Ulusal Kategori Dağ Bisikleti yarışı ile devam edecek ve ödül töreni ile de son bulacak. 6. Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu ile ilgili Manavgat Belediyesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Kültür Müdürü Halis Akkaya, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Bisiklet Federasyonu eski başkanlarından ve festival organizasyon komitesi Başkanı Ünal Tolun ve basın mensupları katıldı.

“MANAVGAT, BİSİKLET İÇİN CENNET”

Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Aydın Öz; “Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu ilçemizde ilk defa 2006 yılında yapıldı. 2008 yılında ise dünya kupası olarak yaptığımız organizasyona bir süre ara verildi. Geçen yıl ise Başkan Şükrü Sözen’in desteği ve MASTOB’un girişimi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da desteği ile yeniden yapılmaya başlandı. Pazar günü gerçekleşecek olan yarışta 150- 200 ulusal ve uluslararası sporcu pedal çevirecek. Bu organizasyon ve tüm bisiklet ile ilgili organizasyonlar özellikle kış turizminin gelişmesi için önemli. Turizmin 12 ay canlı kalması için çok önemli bir spor kolu. Manavgat bisiklet için cennet, bunu geliştirmemiz için hepimize çok iş düşüyor. 97 km zorlu bir etap yarışçılarımızı bekliyor. Başta Belediye Başkanımız Sayı Şükrü Sözen olmak üzere, Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’ya, Barut Otelleri’ne, destek olan otellerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

BA+ŞKAN +Ş+£KR+£ S+ûZEN B¦-S¦-KLETLE

BİSİKLET SPORU DESTEKLENMELİ

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut konuşmasında; “Bisiklet turizmi kesinlikle Manavgat’a kazandırılmalı, kışın boş geçen sezon bu şekilde değerlendirilmelidir. Bisiklet yarışına destek ve sponsorluk sağlıyoruz. Bu spor kışın yapılabilecek en önemli turizm faaliyetlerinden bir tanesi. İmkanlarımız Manavgat’ta, bir çok ülkeninkinden daha elverişli, doğamız daha güzel. Bu organizasyona daha fazla destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

DNZ_4046

“HEM EN ZOR HEM DE EN GÜZEL PARKUR”

Festival organizasyon komitesi Başkanı Ünal Tolun ise konuşmasında şunları ifade etti; “Ben bu organizasyonu yurt dışında pek çok ülkede takip etme fırsatı buldum. Sonra neden Türkiye’de yok dedim. Alman bir eksper getirip, yolları, dağları gösterdim, her yeri gezdirdim. Yol bisikleti için değil ama dağ bisikleti için Manavgat’ın cennet olduğuna karar verdik ve burayı seçtik. 5 kez yarış düzenledik. İlki ulusal, ikincisi uluslar arası yapıldı. 2008 yılında dünya kupası hakkını aldık. Buradaki parkurlar, hem en zor hem de en güzel parkurlardan biri” dedi. Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

DNZ_4081