MANAVGAT GÜREŞLERİ BU YIL TARİH KOKACAK

MANAVGAT GÜREŞLERİ BU YIL TARİH KOKACAK

Manavgat Belediyesi Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 4.’üncüsü bu yıl 20 Eylül 2015 Pazar günü yapılacak. Her yıl daha kapsamlı düzenlenerek bir adım ileriye taşınan Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri’nin 4’üncüsünün hazırlıkları şimdiden başladı. Yapılan hazırlıklara göre bu yıl yağlı güreşlerde tarih canlandırılarak Manavgat halkına ve güreş severlere nostalji yaşatılacak.

TARİH YAŞATILACAK

Türkiye’nin en prestijli güreş organizasyonları arasına giren Manavgat Güreşleri’nin kortejinde başpehlivanın deve üstünde geçiş yapması ve 2 yıl üst üste başpehlivan olan güreşçiye ise tosun hediye edilmesi planlanıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilk olarak 75 başpehlivanın katılımıyla düzenlenen Manavgat güreşlerine bu yıl 80 başpehlivanın katılması planlanıyor.

unnamed

GÜREŞ OTORİTELERİNE DAMGASINI VURDU

Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri gerek kusursuz organizasyonu, gerek katılımın yüksek olmasının ve halktan büyük ilgi görmesi nedeniyle Türkiye’deki güreş otoritelerinde ölçü haline geldi. Belediyeler ve güreş kulüpleri Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde dereceye giren pehlivanlara çeşitli ödüller vermeye başladılar. Manavgat güreşleri için kulüplerin ödül koyması ise pehlivanları motive etmeye başladı.

ÜNLÜ PEHLİVANLAR BELEDİYE ADINA GÜREŞECEK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ata sporumuz olan yağlı güreşleri yaşatmak ve Türkiye çapında başarı elde etmek amacıyla Türkiye’nin ünlü pehlivanlarını da kadrosuna kattı. Örümcek adam lakaplı Ladikli ödüllü Başpehlivan Serhat Gökmen, Başaltında Türkiye çapında önemli derecelere imza atan Oktay Sancak ve büyük ortada güreşen Mustafa Ölmez, Manavgat Belediyesi adına güreşmeye başladı. Güreşçi Oktay Sancak’ın ise 28 Şubat ‘ta Samsun’da düzenlenecek olan Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası’na 120 kg kategorisinde güreşeceği belirtildi. Minder güreşinde başarı elde etmeye çalışan güreşçi hazırlıklarını sürdürüyor.

ATATÜRK STADYUMUNDA ANTRENMAN

Bu arada Manavgat Belediyesi güreş takımının 20 öğrencisi ve başpehlivanları antrenmanlarını haftanın belirli günlerinde Atatürk Stadyumu bünyesinde kendilerine tahsis edilen salonda tüm hızıyla sürdürüyor. Güreş takımı Türkiye çapında başarılara imza atmak amacıyla Şubat ayından itibaren beldelerde aslına uygun olarak yağlı güreş antrenmanlarına da başlayacak. Manavgat Belediyesi

Güreş koordinatörü Abdullah Seçim, Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in ata sporumuz güreşlere verdiği destekle bu yıl Türkiye’nin her bölgesinde ve Manavgat güreşlerinde çeşitli başarılara imza atacaklarına inandıklarını söyledi. Seçim, “Manavgat’ta atasporumuz güreşlerin daha üst seviyeye çıkması için canla başla çalışıyoruz. Bizlere destek veren Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri bu yıl yine adından söz ettirecek” dedi.