MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 24 KASIM

o¦êg¦åretmenler gu¦ênu¦ê tasar¦-m

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların, özgür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, laikliği yaşam biçimi olarak benimseyen, topluma karşı sorumluluk duyan, etkili iletişim kurabilen, yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirilmeleri, ancak çağdaş eğitimle gerçekleşir.

24 KASIM ¦-LKNUR G+£NT+£RK+£N

Çocuklarımızın eğitimindeki en önemli sorumluluk değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Bir çocuğa sevgiyi, saygıyı, barışı, dayanışmayı ve güveni öğreten öğretmenlerimizdir.

Ulu Önderimiz Atatürk, “Yeni kuşak, en büyük Cumhuriyetçilik dersini, bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır” demiştir.

Çocuklarımız ve gençlerimiz, demokratikleşmeyi, sağlıklı bir toplum olabilme yolunda ilerlemeyi ve devletine nasıl daha faydalı olabileceklerini sizlerin ışığı altında yetişerek öğreneceklerdir.

+û¦şretmenler g+-n+-

Günümüzün güç ekonomik koşullarında hürriyetimizi korumanın, Atatürkçü Düşüncenin izinden gidip, çocuklarımızı ilmin, fennin, modern teknolojilerin ışığında yetiştirmenin sorumluluğunu yüklenen öğretmenlerimize minnettarız.

Öğretmenlerimiz… Sevgi elçilerimiz, yaşama sevincimiz, toplumdaki huzurumuz, ülkedeki barışımız, gururumuz, yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ışıklarımızdır.

Günümüzde Türkiye’de bu kutsal mesleği icra etmek için eğitimlerini tamamlamalarına rağmen görev ataması yapılamayan 350 bin öğretmenimizin bulunması ise son derece üzücüdür. Bu öğretmenlerimizin de atamalarının bir an önce gerçekleştirilmesini yürekten diliyoruz.

Bu duygularla siz değerli öğretmenlerimizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyor, Başta Başöğretmenimiz Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine kavuşmuş öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, bugün Cumhuriyet ve aydınlık geleceğimizin teminatı olan görevi başındaki ve ataması yapılamayan çok değerli eğitim neferlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı