MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN ENGELSİZ KUTLAMA

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN ENGELSİZ KUTLAMA

Manavgat’ta yaşayan engelli vatandaşlar, Manavgat Belediyesi’nin düzenlediği “Engelleri Birlikte Aşalım” yemeğinde bir araya gelerek gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Manavgat Belediyesi, her yıl “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nde engelli vatandaşlar için düzenlediği birlik, beraberlik ve “Engelleri Birlikte Aşalım” yemeğini, bu yıl Boğaz Otel’de gerçekleştirdi. Manavgat Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen muhteşem yemeğe 400 engelli vatandaş, aileleriyle birlikte katıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı yemekte ev sahipliğini Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ve birim müdürleri yaptı.

7K4A7578

EVLERİNDEN ALDILAR

Engelli vatandaşların hepsini evlerinden almak suretiyle kutlama hazırlığı yapan belediye ekipleri, 400 özel vatandaşa, eğlence dolu bir gece yaşattı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in özenle hazırlattığı yemek ikramının ardından, Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER)’in üyelerinin müzikal şovu ile başlayan gecede, engelli çocukların halk oyunları gösterileri ve İzmir Marşı’nı işaret diliyle okumaları duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Onur Gök’ün bağlama dinletisi ile oyun havaları eşliğinde oynayan engelli vatandaşlar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

7K4A7661

BAŞKAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR

Engelli vatandaşlar ve aileleri, “Bizleri unutmayarak bu özel günü hazırlayan Manavgat Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen’e ve tüm belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz” diyerek düşüncelerini belirtti. Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ise, engelliliğin bir eksiklik olmadığını tam tersine herkesin her an karşılaşabileceği bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti. Şimşek “ Manavgat’ımızda resmi kayıtlara göre 1796 engelli vatandaşımız bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Manavgat Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen bu konuya büyük önem veriyor. Hizmetlerimizin tamamında engelli vatandaşlarımızı unutmuyoruz” dedi.

7K4A7721

7K4A7734