MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN BABA DESTEK PROGRAMI

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN BABA DESTEK PROGRAMI “BABAYIM ŞİDDETE KARŞIYIM”

Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) işbirliğiyle yürütülen “İlk İş Babalık” adlı 13 haftadan oluşan grup eğitim çalışması, katılımcı babaların, çocuklarının elinden aldığı sertifika töreni ile son buldu. Babaların giydiği “BABAYIM ŞİDDETE KARŞIYIM” tişörtleri büyük ilgi çekti

BABAYIM ŞİDDETE KARŞIYIM

Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin düzenlediği “Baba Destek Programı”, sertifika töreni ile son buldu. AÇEV (Anne-Çocuk Eğitim Vakfı) ve Manavgat Belediyesi işbirliği ile 13 haftadır devam eden “İlk İş Babalık” eğitimlerinin son dersine çocuklarıyla birlikte gelen 19 babanın yanı sıra, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve belediye başkan yardımcıları da katıldı. AÇEV Saha Danışmanı Mustafa Keleş tarafından verilen Baba Destek Programının son oturumda katılımcı babaların giydiği ve üzerlerinde “Babayım Şiddete Karşıyım” yazılı tişörtler büyük ilgi çekti. Babaların çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen programa katılan tüm babalar, eğitimlerin son derece yararlı olduğunu dile getirdi. Babalar, tişörtlerinde yazan sosyal mesajı da tüm topluma vermek istediklerini dile getirdi. Son ders sonrasında ise katılımcı tüm babalara sertifikaları, çocukları tarafından verildi.

_NVG5313

Eğitim Programıyla ilgili olarak bilgi veren Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi uzmanları şunları söyledi. “Türkiye’deki geleneksel aile yapısının erkek egemen olmasından dolayı, çocuğun eğitiminden birincil derecede anne sorumludur. Ayrıca, özellikle düşük sosyo-ekonomik yapıdaki ailelerde babaların uzun saatler yorucu koşullarda çalışması, babaların uzun saatler ev dışında olmasına ve dolayısıyla çocuklarıyla olan ilişkilerinin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Bununla birlikte baba evde olduğu zamanlarda da kendisini çocuk eğitiminden sorumlu hissetmemekte, sorumlu hissetse bile ne yapacağını bilememektedir. Yorgunluğun ve ne yapacağını bilememenin, gerekli becerileri edinmemiş olmanın stresi ile çocuklarıyla olumsuz ve anti-demokratik ilişkiler içine girebilmektedir ya da etkili bir şekilde çocukların gelişimlerini destekleyememektedir. Babaların erken yaşlardan itibaren çocuklarının bakım ve gelişiminde sorumluluk alması, çocuklarıyla iletişimlerinin artması, ülkemizde ilgili babalık davranışlarının benimsenmemesi ve yaygınlaştırılması için Manavgat Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği içerisine girmiş ve “Baba Destek Programı” başlatmıştır.

_NVG5418

Baba Destek Programı, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen bir programdır. Bu program kapsamında Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde 13 haftalık eğitimlerimiz tamamlanmıştır. Babalarımız ailede babanın rolü, aile tutumları, demokratik ilişki ve empati, olumlu davranış geliştirme, çocukların sosyal duygusal, zihinsel, bedensel ve cinsel gelişimi, etkili iletişim gibi konular işlenmiştir”. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, sağlıklı toplumların bilinçli ailelerle gelişim kaydedeceğine dikkat çekerek insan hayatına dokunan çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini söyledi.