MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 10 OCAK Ç

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Gücünü kamuoyundan alan, halkımızın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen ÖZGÜR BASIN, aynı zamanda demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Ulusal kurtuluş savaşımızda da önemli görevler üstlenen basın, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte yapılan atılımlarla daha da önemli bir konuma gelmiş, ülkemizin gelişme ve demokratikleşme sürecine önemli katkılar yapmıştır. Nitekim Ulu Önderimiz Atatürk de, “Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir fikir kalesi, düşünce kalesi. Basın çalışanlarından bunu istemek, Cumhuriyet’in hakkıdır. Bugün, milletin samimî olarak birlik ve dayanışma içinde bulunması zarurîdir. Bu gerçeği milletin kulağına, milletin vicdanına gereği gibi eriştirmede basının vazifesi çok ve çok mühimdir” diyerek basın çalışanlarının Cumhuriyet’in korunması konusundaki önemini daha o yıllarda üstüne basa basa vurgulamıştır. Bu gün de hiçbir şey değişmemiştir.

1 (3)

Bu gün basınımızın gelişimini sürdürebilmesi, evrensel ölçütlerde çalışabilmesi ve kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi, basın çalışanlarının çalışma şartları ile yakından ilgilidir. Basın mensuplarımızın, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve çağın gereklerine uygun bilgi birikimi ve teknolojik imkana kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.Basınımızın çeşitli imkansızlıklara rağmen, başarıyla ayakta durabilme gücünü göstererek büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmeti asla yok farz edilemez.

1 (2)

Türkiye’de zor şartlarda haber peşinde koşturan, bu uğurda bazen özgürlükleri kısıtlanan emekçilerimizin daha iyi şartlarda özgürce vazifelerini icra etmelerini temenni ediyorum. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi, haber alma hakkının kullanılması ve kamu hizmetlerinin duyurulmasında gösterdikleri duyarlılık nedeniyle Antalya’mızda ve Manavgat’ımızdaki tüm basın-yayın kuruluşlarımızdaki görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çok zor şartlarda haber peşinde koşan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı