MANAVGAT BELEDİYESİ’NDE YILIN SON MECLİSİ

_NVG8589

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDE YILIN SON MECLİSİ

Manavgat Belediye Meclisi 2020 yılının son oturumu olan Aralık Ayı Toplantısı’nı Side Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in başkanlık ettiği toplantıda 10 meclis gündem maddesi karara bağlandı. Gündemin 4. Maddesinde kentin en işlek ve ticari etkinliğe sahip olan Barbaros Caddesi’nde belediyenin projelendirdiği “Kentsel Çevre Düzenlemesi” ve menfez yapımının detayları konuşularak oy birliğiyle çalışmalara onay verildi.

2021 YILINDAN UMUTLUYUZ

Yılın son meclis toplantısının açılış konuşmasını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptı. 2020 yılında tüm dünyada ve ülkemizde insanlar açısından zor geçtiğini belirten Başkan Sözen, 2021 yılına yepyeni ve güzel umutlarla girilmesini temenni etti. Sözen, “2020 yılının son belediye meclis toplantısındayız. 2020 yılında tüm dünyamızda ve ülkemizde toplumu umutsuzluğa sevk eden pek çok olumsuz olay yaşandı. Özellikle virüsün yayılımıyla ölümler yaşanıp, insan sağlığı tehdit altına girerken ekonomik sıkıntıların baş göstermesi ve işsizlik gibi sorunlar tüm dünyayı sardı. Bunların dışında depremler, doğal afetler, savaşlar da yaşandı. Tüm bunlara rağmen, 2021 yılından umutluyuz. Bu yıl yaşanan olumsuzlukların 2021 yılında son bulmasını temenni ediyorum. Bir yerde yaşam varsa orada umut her zaman vardır” dedi.

_NVG8622

BÖCEK MUTLU ETTİ

Başkan Sözen, konuşmasında COVİD 19 tedbirleri kapsamında belediyenin aralıksız çalıştığını belirterek İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda mesai saatlerinin de 10.00-12.30 ve 13.00-16.00 olarak yeniden düzenlendiğini hatırlattı. Başkan Sözen, koronovirüs nedeniyle hastanede tedavisi süren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de sağlığının iyiye gittiği haberlerine çok sevindiklerini belirterek, “Muhittin başkanımız 106 gündür hastanede tedavi görüyordu. Başkanımızın paylaştığı son video hepimizi sevindirdi. İnşallah Muhittin Başkanımız çok yakında tamamen iyileşerek görevinin başına dönecek. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

MANAVGAT HALKINA 10 KASIM TEŞEKKÜRÜ

Başkan Şükrü Sözen, açılış konuşmasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün de kutlanacak bir gün olmadığını belirterek, “Bu gün engellilerin yaşamlarında karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir farkındalık günüdür. Engelli vatandaşlarımızla gönülden birlikteliğimiz ve onlara hizmetlerimiz hız kesmeden her zaman devam edecektir. Tüm engeller, sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılabilir” dedi. Başkan Sözen, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümünde Atatürk’ü anarak, belediyece düzenlenen anma etkinliğinden bahsederek, “Yüreklerinde Atatürk ve Cumhuriyet aşkı hiç bitmeyecek olan Manavgat halkımız etkinliğimize büyük ilgi gösterdi. Ulu Önderimiz Atatürk'ün ışığını içlerinde hisseden ve yaşatan tüm halkımıza bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ŞEHİTLER DUYGULANDIRDI

Başkan Sözen, Kasım ayı içindeki 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenleri kutlarken, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde de kadın haklarının korunmasının önemine değindi. Sözen, 30 Ekim’de yaşanan büyük İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken, Manavgat halkının yardımlarıyla oluşturulan Deprem Tırının sağ salim İzmir’e ulaştırıldığını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, geçtiğimiz ay içerisinde Kuzey Irak’ta, Şırnak’ta, Hakkari’de şehit olan Yarbay Rasim Sayın ve Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç, Piyade Teğmen Burhan Sönmez ve Piyade Uzman Çavuş Abdurrahman Topuksuz'a Allah’tan rahmet dilerken oldukça duygulandı. Konuşurken gözleri dolan Başkan Sözen, “Bu vatan şehitlerimize çok şey borçlu. Vatan evlatlarımızı içimiz acıyarak anıyoruz” dedi.

BARBAROS CADDESİ YENİLENİYOR

Daha sonra meclis toplantısına geçildi. 10 gündem maddesinin de oy birliği ile karara bağlandığı toplantıda 4. Gündem maddesinde Emek ve Yayla Mahallelerini birbirine bağlayan kentin en işlek ve ticari caddelerinden birisi olan Barbaros Caddesi’nde yapılacak olan “Kentsel Düzenleme Projesi” ve menfez yapımı görüşüldü. Söz konusu caddede yapılacak olan düzenleme ile ilgili proje hazırlandığı belirtilerek, proje kapsamında kaldırımların yaya öncelikli hale getirileceği, yol kaplamasının yenileneceği, kentsel mobilyaların ilave edileceği, enerji havai hatlarının yer altına alınarak, cadde aydınlatmalarının yenileneceği ve ayrıca bitkisel ve peyzaj çalışmalarının yapılacağı görsellerle anlatılarak meclis üyeleri bilgilendirildi. Proje kapsamında ayrıca DSİ kanalının üzerine bir menfez yapılarak caddede trafik akışında bütünlüğün sağlanmış olacağı da açıklandı. Toplantıda yapılacak çalışmalar ile koordineli olarak işyeri tabela ve gölgeliklerin tip detay projeye uygun hale getirileceği de görseller eşliğinde anlatıldı.

SÖZEN, “BARBAROS’U MANAVGAT’A YAKIŞACAK ŞEKİLDE DÜZENLEYECEĞİZ”

Başkan Şükrü Sözen, “ Barbaros Caddesi’nde yapacağımız yenileme ile ilgili bir meclis kararı alınması gerekiyor. Barbaros Caddesi daha önce heyecanla revize etmeye çalıştığımız, yük çeken, sirkülasyonu olan, çok mahalleyi ve üniversite, fakültemizi, yurtlarımızı, emniyet müdürlüğünü merkeze bağlayan bir cadde. Bir girişim olmuştu önce. Ancak Büyükşehir Yasası ile caddede bir şey yapamadık. 5 yıl boşa geçti. Ancak bu zamanda yeniden Büyükşehirden cadde Manavgat’a geçti. Kamulaştırma süreci tamamlandı. Barbaros Caddesi’ni Zübeyde Hanım Caddesi’ne bağlanan ana arter haline getireceğiz. Uygulamamız için almamız gereken bir meclis kararıdır bu. İlgili birimlerimizden her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Peyzaj düzenlemesiyle, oturma gruplarıyla, aydınlatmalarıyla, ihtiyacı olan binalara dış cephe boyamaları yapılacak. Parklanma cepleri artırılarak trafik problemi çözülecek” dedi. Barbaros Caddesi’ndeki düzenleme projesi oy birliği ile karara bağlandı.