MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 24 KASIM

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların iyi yetiştirilmeleri ancak çağdaş eğitimle gerçekleşir.

Çocuklarımızın eğitimindeki en önemli sorumluluk değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Bir çocuğa sevgiyi, saygıyı, barışı, dayanışmayı ve güveni öğreten öğretmenlerimizdir.

Öğretmenlerimiz… Sevgi elçilerimiz, yaşama sevincimiz, toplumdaki huzurumuz, ülkedeki barışımız, gururumuz, yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ışıklarımızdır.

Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir.

Ulu Önderimiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” demiştir.

7K4A5843

Çocuklarımız ve gençlerimiz, demokratikleşmeyi, sağlıklı bir toplum olabilme yolunda ilerlemeyi ve devletine nasıl daha faydalı olabileceklerini öğretmenlerimizin ışığı altında yetişerek öğreneceklerdir.

Günümüzün güç ekonomik koşullarında hürriyetimizi korumanın, Atatürkçü Düşüncenin izinden gidip, çocuklarımızı ilmin, fennin, modern teknolojilerin ışığında yetiştirmenin sorumluluğunu yüklenen öğretmenlerimize minnettarız.

Bu duygularla değerli öğretmenlerimizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyor, Başta Başöğretmenimiz Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine kavuşmuş öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, bugün Cumhuriyet ve aydınlık geleceğimizin teminatı olan çok değerli eğitim neferlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı