MANAVGAT BELEDİYESİ KADINLAR ARASINDA ÖYKÜ YARIŞMASI DÜZEN

MANAVGAT BELEDİYESİ KADINLAR ARASINDA ÖYKÜ YARIŞMASI DÜZENLİYOR ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Manavgat Belediyesi’nin kadınlara yönelik olarak hazırlayıp hayata geçirdiği projelerin ardı arkası kesilmiyor. Başkan Şükrü Sözen, son olarak Manavgatlı kadınların yazarlık konusundaki yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak amacıyla “Kadınlar Edebiyat Durağı’nda” projesine start veriyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek öykü yarışması ile Manavgat’ ta yaşayan kadınlar, edebiyat ile buluşturulacak. Öncelikle yazarlık atölyeleri düzenlenerek kadınlar, birbirinden değerli kadın edebiyatçılarımızla bir araya getirilecek. Atölye çalışmaları 21-22-23 Şubat tarihlerini kapsayan 3 günlük sürede ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Kadınlar, aldıkları yazarlık eğitimi ile daha sonra “Yıldızların Altında Manavgat” temalı öykülerini yazmaya başlayacak.

YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi ve Öykü yarışması ile Manavgat’ta yaşayan kadınları yazma konusunda cesaretlendirmek, bu sayede kendilerini edebiyatla ifade edebildikleri bir alan yaratmalarına olanak sağlanması hedefleniyor. Yazarlık atölyesi ve yarışmaya katılan öyküler arasından seçici kurul 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olacak kadınları belirleyecek. Yayınlanması uygun bulunan eserler ise kitaplaştırılacak. Manavgat Belediyesi’nin öykü yarışmasına katılmak için detaylı bilginin, Manavgat Belediyesi Halk Masası veya www.manavgat.bel.tr adresi ve sosyal medya hesaplarından alınabileceği açıklandı. Manavgat Belediyesi’nin “Kadınlar Edebiyat Durağı’nda” projesi, kentte yaşayan kadınlar arasında büyük heyecan yarattı.

7K4A6310

KADINDA FARKINDALIK YARATMAK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat’ta yaşayan tüm kadınları öykü yarışmasına katılarak yazarlık deneyimlerini geliştirmeye davet etti.

Başkan Şükrü Sözen, “Kentimizde kadına yönelik projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Toros Kadınları Emek Pazarı projemiz herkes tarafından beğeni topladı. Kadın Spor Merkezimiz oldukça talep görüyor. Kentimizde kadın politikaları oluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü kadınlar bizim toplumumuz için çok önemli. Kadında yaratmış olduğunuz küçük bir farkındalık aslında bütün ailede ve topluma yansıyacak noktada. Bizim toplumumuzun aynası kadınlar. O yüzden biz Manavgat’ı kadın dostu kent yapma yolunda adımlar atıyoruz. Bütün projelerimizde pozitif ayrımcılık yapıyor kadını ön planda tutuyoruz” dedi.