KADIN DOSTU MANAVGAT’TA KADIN SPOR MERKEZİ AÇILDI

7K4A6235

KADIN DOSTU MANAVGAT’TA KADIN SPOR MERKEZİ AÇILDI

Başkan Sözen’in, Sarılar Mahallesi’nde yaptırdığı “Kadın Spor Merkezi” Manavgat halkının yoğun katılımıyla düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı. Açılışta konuşan Başkan Sözen, Manavgat’ı kadına değer veren projelerle kadın dostu bir kent yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

KADINLARIN YOĞUN KATILIMI

İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet eden Manavgat Belediyesi, sosyal hayatta daha fazla yer almaları amacıyla kadınlara yönelik projelere ağırlık vermeye devam ediyor. Başkan Şükrü Sözen’in son olarak Manavgat’ın Sarılar Mahallesi’nde yaptırdığı “Kadın Spor Merkezi’nin açılışı, halkın ve kadınların yoğun katılımıyla yapıldı. Sarılar Mahallesi Muhittin Ersoy Caddesi, Petrol Ofisi karşısındaki 3 katlı binada faaliyete geçen merkezin açılışına özellikle kadınlar akın etti. Açılışa Başkan Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, oda başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve mahalle halkı katıldı.

7K4A6277

SÖZEN; MANAVGAT’I KADIN

DOSTU KENT YAPACAĞIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Kadın Spor Merkezi’nin spor eğitmenleri, açılışa katılanlara muhteşem bir zumba gösterisi sundu. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin Zeybek oyunu herkes tarafından yoğun alkış aldı. Daha sonra söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, konuşmasına çalışmalara destek veren Manavgat ve özellikle Sarılar Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek başladı. Manavgat’ın “Kadın Dostu” bir kent olmasını istediklerini belirten Başkan Sözen, bu yüzden kadına yönelik projelere önem verdiklerini dile getirdi.

7K4A6232

KADIN, İŞLEYİŞİN İÇİNDE OLMALI

Başkan Sözen, “Manavgat’ta kadının günlük yaşantısına, eğitimine ve üretime katkı yapan, işleyişin içinde ve icranın içinde olmalarını sağlayacak bir belediye olmak istiyoruz. Manavgat büyüyen bir kent. Gerçek anlamda birbirimizi sevip, sayıp sahip çıkabilirsek bu kenti doğru yönetebiliriz. Bunun için kadının her zaman işleyişin içinde olması gerekiyor. Belediyelerin işi sadece yol kaldırım yapmak değildir. Kadının emeğine değer vermek de belediyelerin de işi olmalıdır. Sosyal belediyeciliğin temelinde insana dokunmak, hayatına olumlu etki yapabilmek, kadınları ön plana çıkarmak vardır” dedi.

7K4A6310

PROJELER DEVAM EDİYOR

Başkan Şükrü Sözen, kentte kadın politikalarını ön plana çıkarmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Başkan Sözen, “Manavgat’ta bir kadın politikası oluşturmak için gayret ediyoruz. Kadın politikası olan bir belediye her zaman başarılı olacaktır. Bu konuda arkadaşlarım bir dönemdir çalışıyor ve projeleri hayata geçiriyor. Sağlıklı kadın üretir, üreten kadın sinerji yaratır ve toplumda başarı olur. Kadının bilinçlendirilmesi, yine kendisi gibi bütün toplumu üretime teşvik etmesi bizim için önemli. Bu bağlamda kadınlarımızı eğiterek, günlük hayatta üreten bir noktaya getiriyoruz. İnşallah Türkiye genelinde bu etkinliklerle adından söz ettiren bir belediye olacağız. Toros kadınları projesini de başlattık ve başarılı olduk. Bunu ülke geneline yaymak istiyoruz. Kadınlar Edebiyatla buluşuyor projemizi de yakında başlatacağız. Bu projede bizi umutlandırıyor. İnşallah kadınlarımız şiir, öykü, kitap yazmayı mutlaka deneyecekler” dedi.

7K4A6225

15 BİN KADINA EĞİTİM VERDİK

Başkan Şükrü Sözen, gençlik ve kurs merkezleriyle kadınların eğitimine katkı yaptıklarını da vurguladı. Sözen, “İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde 4 yılda 4 bin kadınımız, Salkımevler Kurs Merkezi’mizde 2 yılda 800 kadınımız, Side Gençlik Merkezimizde kısa sürede 2 bin kadınımız hizmet almış, eğitim görmüş. İlk geldiğimiz yıl Manavgat’ta kurslarımızı eğitimlerimizi gerçekleştireceğimiz salonlarımız bile yoktu. Belediye altındaki Gençlik Merkezi’mizde 6 bin kadın eğitim almış. Dolayısı ile bu güne kadar bu dönemde 15 bin kadınımıza eğitim vermişiz. Şimdi sizin bize verdiğimiz destekle bu merkezimizi açacağız. Bu başarıları gerçekleştirdiğimiz Halk Eğitim Merkezi’ne de teşekkür ediyoruz” dedi.

7K4A6046

TÜM KENTE YAYACAĞIZ

Başkan Sözen, “spor yapan kadınlar sağlıklı olur, sağlıklı olan kadın üretebilir. Burada hep beraber açtığımız Kadın Spor Merkezi sadece başlangıçtır. Zamanımız ve gücümüz nispetinde bu merkezleri çoğaltacağız. Bu merkezimizde kadınlarımız fitnes, zumba, pilates yapabilecek. Sosyal hizmet uzmanımızdan aile ve hukuk danışmanlığı alabilecek, diyetisyen eşliğinde kilo kontrolü yapılabilecek. Hobi atölyelerinde ise ahşap boyama ve resim kurslarına katılabilecek. Buraya şimdiye kadar 400 kadınımız müracaat etmiş. Bizler Manavgat’ı kentimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz. Sarıları seviyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen Manavgatlı hemşerilerimizi seviyoruz. Onlara hizmet götürmek, yüzlerinin güldüğünü görmek bizim için önemli. Bizi güçlü kılan sizlerin yüzündeki tebessüm. Bunu hiçbir zaman ne kendinizden ne bizden esirgemeyin. Manavgat Belediyesi’ne verdiğiniz gönüle, beni ve arkadaşlarımı sahiplendiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Sözen daha sonra Aziz Nesin’in dizelerini ‘Her kadın biraz gökyüzüdür’ şiirini duygusal bir şekilde okudu. Sarılar Mahallesi’nin kadın muhtarı Burcu Özden, katkılarıyla nedeniyle Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür plaketi hediye etti. Başkan Sözen, kadınlar ve protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi hep birlikte kesildi.

7K4A6038

7K4A6034