MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN TAŞERONLARA KADRO SEMİNERİ

1 MAYIS (6)

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN TAŞERONLARA KADRO SEMİNERİ

Manavgat Belediyesi, Kanun Hükmümde Kararname ile getirilen haklar kapsamında kadroya geçmeye hazırlanan 1645 taşeron işçiye, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde eğitim semineri düzenledi. Emekli Sayıştay Üyesi Abdurrahman Acar’ın verdiği kadro seminerine, Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcıları, bütün birim müdürleri ve binlerce taşeron işçi katıldı. 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Ocak’ta tebliğ edilen Kanun Hükmünde Kararname ile, taşeron işçilerinin devlet kadrosuna geçmesini kapsayan yasada, başvuru süresinin 2 ile 11 Ocak tarihleri arasında gerçekleşeceğini, 1 Nisan 2018 tarihi itibari ile bütün işçilerin kadroda olacağını, işçilerin hangi haklara sahip olacağını, özlük hakları ve sosyal haklarının hangi koşullar altında güvence altına alındığı anlatıldı.

7K4A2986

BÜTÜN BİRİMLERİ KAPSIYOR

Manavgat Belediyesi bünyesinde hizmet veren Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal İşler Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Huzurevi’ndeki 1645 işçi, merak ettikleri bütün soruları Emekli Sayıştay Üyesi Abdurrahman Acar’a sorarak bilgi sahibi oldu. 3 gün boyunca verilen seminerin faydalı olduğunu ve merak ettikleri bütün sorulara cevap bulduklarını belirten işçiler, bizlerin bilgilenmesine katkı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen’e ne kadar teşekkür etsek azdır diyerek düşüncelerini ifade etti.

IDL_0593

BAŞKAN SÖZEN’DEN EMEK VURGUSU

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise emeğin en yüce değer olduğuna ve Manavgat halkına birlikte hizmet götürdükleri emekçi yol arkadaşlarının kadro hakkına sahip olmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Başkan Şükrü Sözen, “ Bizler işçimizin, emekçimizin ve tüm çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Kadroya geçmeye hak kazanan bütün emekçi yol arkadaşlarımız için gerekli bütün çalışmalarımızı büyük bir titizlikle gerçekleştiriyoruz. Emekçi dostlarımızın daha sağlıklı bilgiye sahip olması gerektiğini düşünerek 3 gün boyunca süren eğitim seminerini düzenleme ihtiyacı hissettik. Bütün yol arkadaşlarımıza kadronun hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

7K4A3009

7K4A2996