HUZUREVİNDE HOBİ SAATLERİ

HUZUREVİNDE HOBİ SAATLERİ

Manavgat Belediyesi Huzurevi’nin sakinleri, haftanın belirli günlerinde düzenledikleri hobi saatlerinde hem yeteneklerini geliştiriyor hem de el sanatlarını öğrenip uygulayarak keyifli saatler geçiriyor.

Manavgat Belediyesi’ne bağlı İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nden gelen eğitmenler, ahşap boyama ve ebru gibi el sanatlarını huzurevi sakinlerine öğretiyor. Eğitmen Zuhal Candemir’den ahşap boyama teknikleri, taş boyama, çatlatma, dekupaj transferleri dersleri alan büyükler, yılsonu sergisi açmak için harıl harıl çalışıyor. Manavgat Belediyesi Huzurevi’nde okuma yazma bilmeyen yaşlı vatandaşlara okuma yazma dersleri de veriliyor.

DSC_7484

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de Huzurevi’ndeki derslere sık sık katılıyor. Başkan Sözen, son olarak ahşap boyama derslerine katılarak büyüklerle birlikte boyama yaptı. Huzurevi Müdürü Rahmiye Demirtaş’ın giydirdiği iş önlüğüyle masaya oturan Başkan Sözen, ahşaptan yapılmış bir kalemliği büyük bir titizlikle boyadı. Sözen, huzurevi sakinleriyle bol bol sohbet edip espriler yaparak onların gönüllerini aldı.

DSC_7473

Sözen, Manavgat Belediyesi olarak huzurevinde yaşayan büyükleri bir an bile unutmadıklarını ve onların hayatlarının bu en güzel zamanlarında her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Huzurevi sakinleri, hobi saatlerinde çeşitli el sanatlarını öğrenerek keyifli zaman geçirdiklerini belirterek, bu imkanı kendilerine sağlayan Başkan Şükrü Sözen ve huzurevi yöneticilerine teşekkür etti.