HAYVAN BARINAĞI İLE İLGİLİ KAMUOYUNA AÇIKLAMA

DEN_0315

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASINDA HAYVAN BARINAĞI İLE İLGİLİ ÇIKAN HABERLER ÜZERİNE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi, 9 Ocak 2013’te açılmış olup, Manavgat sınırları içerisindeki tüm sokak hayvanlarına hizmet vermektedir. Yaşayan tüm canlılara olduğu gibi hayvanlarımıza da değer vermek ve halkımızdan gelen yoğun talepler nedeniyle kurduğumuz hayvan barınağımız açıldığı günden bu yana her geçen gün sayıları artan hayvanımızın bakımını üstlenmiştir.

Merkezimizde kapalı kulübeler ve yarı kapalı kafes sistemli barınma sistemleri mevcuttur. Soğuk hava deposu, yemek pişirme ünitesi, 1 adet ameliyathane, 1 adet bekçi kulübesi bulunmaktadır.

Merkezimizde

5’er m2’lik 30 küçük kafes

2 adet 40 m2’lik kafes

5 adet 50 m2’lik kafes

1 adet 100 m2’lik kafes bulunmaktadır.

2000 m2’lik yeşil alanda uygun zamanlarda hayvanlarımız, havalandırmaya çıkarılabileceği gibi, merkezimizi gezmeye gelen ilköğretim çocuklarımız için de gezinti alanları bulunmaktadır.

Merkezimizde 2 adet veteriner hekimimize yardımcı olarak 7 kişi görev yapmaktadır. Hayvan Barınağımızda şu anda 210 adet köpek barınmaktadır. Bakım ve tedavilerini yaptığımız diğer hayvanlarımız da mevcuttur.

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi’mizde hijyenik ve sağlıklı ortamda veteriner hekimimiz tarafından kısırlaştırma ameliyatları ile küpeleme ve aşılama işlemleri yapılmaktadır. Merkezimizde yaklaşık olarak günde 5 ameliyat gerçekleştirilmektedir.

Merkezimizde gün içerisinde rutin olarak kafes temizlikleri ve yemek pişirme yapılmaktadır. Turizm tesislerinin yoğun olduğu bölgemizde otellerimizden gelen artık yiyeceklerimiz de hayvanlarımızın beslenmesinde kullanılmaktadır.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası’na uygun nitelikteki merkezimiz, ilgili kurumlarca da rutin olarak denetlenmekte sağlığa ve yaşam şartlarına uygun olup olmadıkları tespit edilmektedir.

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi’miz son olarak 04.11.2014 günü Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenmiş ve UYGUNDUR raporu verilmiştir. DHK ve Milli Parklar Bölge Şube Müdürü Hasan Uysal, Milli Parklar Şefi İsmail Kaya ve bir veteriner hekimi tarafından merkezin, “Bakımevi Kriterlerine Uyduğu imza altına alınmıştır”

Görevimiz süresince yaşayan tüm canlılara saygı ve sevgi gösterdik ve bu amaçla da barınağımızı hizmete açtık. Hayvan dostlarımızın ziyaretinde bir hayvanımızın ölüm vakası yaşanmış ve bir köpeğimizin hasta olduğu tespit edilmiştir.

Konunun gündeme gelmesiyle birlikte Manavgat Belediyesi olarak Hayvan Barınağımızda meydana gelen olası aksaklıkları gidermek amacıyla üst düzeyde inceleme başlatılmıştır.

Barınağımızda görev yapan ve medyada gündeme gelen konuyla ilgili olarak ihmali olan görevli varsa gerekli soruşturma yapılacaktır. Hizmette kusuru olanlarla ilgili değerlendirmelerimiz sürmektedir. Hayvan Barınağımızla ilgili iyileştirmeler ve yeni düzenlemeler de yapılmaktadır. Süreç içerisinde yapılan çalışmalar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA

Erşan ÖZDEN