BAŞKAN ŞÜKRÜ SÖZEN’DEN HAYVAN DOSTLARA YENİ MEKAN

BAŞKAN ŞÜKRÜ SÖZEN’DEN

HAYVAN DOSTLARA YENİ MEKAN

İnsan odaklı, doğaya ve yaşayan tüm canlılara saygılı belediyecilik ilkesi gereği 2013 yılı başında kentte ilk kez bir Hayvan Barınağı’nı faaliyete açan, ancak geçen süreç içerisinde barınakta eksiklerin oluştuğunu tespit eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hayvan dostlarından gelen yapıcı eleştirileri de dikkate alarak merkezde bir dizi yenileme çalışması başlattı.

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Barındırma Merkezi’nde köklü bir değişim çalışması başlatan Başkan Sözen’in değişim ve yenileme çalışması, hayvan dostlarını da memnun etti.

Geceli gündüzlü çalışma

Başkan Sözen, tüm ilgili ekiplerine geceli gündüzlü Hayvan Barınağı’nda çalışma talimatını verdi. Çalışmaların denetlenmesi ve takibi ise Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz tarafından yürütülmeye başlandı.

Çalışmalar kapsamında Hayvan Barınağı’nda sevimli dostların daha rahat ve sağlıklı hijyenik olarak yaşayabilmeleri esas alındı. Hayvan Barınağı’nda kafes zeminlerine kolay temizlenebilir malzemeden yapılmış seramik malzeme döşenirken, zaman içerisinde yıpranan kafes telleri de hayvanlarımıza zarar vermeyecek boya ile boyanmaya başlandı.

Her şey düşünüldü

Hayvan dostların yıkanmış ıslak zeminde oturmamaları için, özel malzemeden yapılmış yükseltici palet uygulaması ise tüm kafes içlerine uygulanmaya başlandı. Ayrıca kedi. Köpek gibi evcil hayvanların istedikleri zaman bulundukları kafeslerden çıkarak doğal ortamda gezebilmeleri için de çevre düzenlemesi çalışmaları da yenilenmeye başladı. Bunun dışında ameliyathane, mutfak ve bekçi kulübelerinde yenilenme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Artan sayıya hizmet için

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çalışmaları yerinde ziyaret ederek denetledi. Görev yapan birimlere talimatlar veren Başkan Sözen, merkezde yaşayan köpekleri de sevdi. Sözen, Manavgat Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Barındırma Merkezi’nin bölgenin en iyisi olarak hizmete açıldığını ancak geçen süreç içerisinde Büyükşehir Yasası’nın getirisi olarak sınırların da büyümesiyle birlikte artan ihtiyaca göre barınakta yenilenme ihtiyacının doğduğunu dile getirdi.

Doğaya ve canlılara saygılı belediyecilik

Başkan Sözen, “Her şeyden önce varoluş sebebimiz doğada yaşayan tüm canlılar ve öncelikli olarak insanlardır. İlkemiz gereği yaşayan tüm canlılara her zaman önem verdik. Bu amaçla kentimizde daha önce var olmayan bir

Hayvan Barınağı’nı kısıtlı imkanlarımıza rağmen ilk kez 2013 yılı başında hayata geçirdik. Hizmet alanlarımızın büyümesiyle birlikte barınağımızda yenileme ihtiyacı doğmuştu. Şimdi meydana gelen eksiklerin düzeltilmesi için köklü çalışma başlattık. Hayvan Barınağımızla ilgili iyileştirmeler ve yeni düzenlemeler hızla yapılmakta. En kısa sürede barınağımız yeni yüzüyle hizmete açılacaktır. Çalışmalarımız kapsamında yaşayan hayvanlarımızın her türlü ihtiyacı düşünüldü. Yenilemelerle birlikte kedi ve köpeklerimiz daha rahat ve doğal ortamda yaşamlarını sürdürecekler. Hizmetimiz süresinde bizlere destek veren hayvanseverlerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.