MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN DENİZ MANZARALI MESİRE ALANI

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN DENİZ MANZARALI MESİRE ALANI

Manavgat Belediyesi, yeşil alan miktarını artırmak ve kente yeni nefes alanları kazandırmak amacıyla mesire alanları yapmaya devam ediyor. Yemişli Mesire Alanı’nın ardından Örenşehir Mahallesi’nde yapımı devam eden deniz manzaralı mesire alanı da şekillenmeye başladı.

Manavgat Belediyesi’nin Örenşehir Mahallesi’nde kente rahat bir nefes aldıracak olan deniz manzaralı mesire alanı yavaş yavaş şekilleniyor. Manavgat halkına yeni nefes alanı kazandıran ve ailelerin çocuklarıyla birlikte hoşça vakit geçirebileceği Örenşehir Mesire Alanı’nda zemin düzenlenmesi tamamlandı.

5_8

8 bin 500 m2’lik alan üzerine yapılacak olan mesire alanının 6 bin 500 m2’sinin yeşil alan ve 2 bin m2’sinin yürüyüş yolu olarak yapılması planlandı. Mesire alanında halka hizmet vermesi amacıyla 6 m2’lik etrafı açık büfe, 16 adet pergole ve 26 adet piknik masasının da yer alacağı açıklandı. Çalışmalar kapsamında, Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin alanda 33 adet farklı türden de bitki ekimi yapacağı da belirtildi.

7K4A1217

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Manavgat Belediyesi, deniz kenarına yapılacak mesire alanı projesine halkın kullanabileceği 3 adet duş, soyunma kabinleri ve lavabo ünitelerini de dahil etti. Çocuk oyun gruplarının da yer alacağı mesire alanında, birinci sınıf ahşap malzemeli, gölgelikli piknik masaları da alan içerine yerleştirilerek görsel ve işlevsel güzellik katılmış olacak.

5_13

YAPIM AŞAMASI DEVAM EDİYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, kentte vatandaşların kullanabileceği mesire alanlarının sayısını her geçen gün artırdıklarını dile getirerek, “ Kentimizdeki yeşil alan miktarını artırmak hem de halkımızın aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirmeleri için oluşturduğumuz alanlardan biri olan Örenşehir Mesire Alanımızın yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında hem turizme artı değer sağlayacak hem de Manavgat’ımız yeni bir mesire alanı kazanmış olacak” dedi.

7K4A1225