MANAVGAT BELEDİYESİ DRAGON ŞENLİKLERİ BAŞLADI

MANAVGAT BELEDİYESİ DRAGON ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Manavgat Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla organize ettiği 5. Dragon Şenlikleri eşsiz güzellikteki Titreyengöl’de başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kano yarışlarında gençlere eşlik ederken yaptığı muhteşem jetski gösterileri ile de herkesin beğenisini topladı.

Manavgat Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 5. Dragon Şenlikleri düzenledi. Manavgat’ın Sorgun Mahallesi’nde 1. Derece Doğal Sit Alanı Sorgun Ormanı içerisinde doğal bir göl olan eşsiz güzellikteki Titreyengöl’de başlayan Dragon Kano Festivali’nin ilk gününe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye Kano Federasyonu temsilcileri, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcılarının yanısıra çeşitli okullardan gelen yarışçı öğrenciler, bölge otellerinde konaklayan turistler ve sporseverler katıldı.

7K4A2761

Dragon Şenlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Festivalin başlamasıyla eşsiz güzellikteki Titreyengöl bölgesi bir anda hareketlendi. Dragon yarışlarına katılacak olan takımların antrenmanları ile başlayan festivalin ilk gününde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı muhteşem jetski gösterileri ile herkesi kendine hayran bıraktı. Yarışlara katılacak grupların antrenmanları ile başlayan şenlikte, Başkan Sözen, yarışçı öğrencilerle birlikte kürek antrenmanı yaptı.

7K4A3055

Başkan Sözen, antrenmanda öğrencilere ritm tutarak kürekleri düzgün çekmelerini sağladı. Başkan Sözen, bölgedeki turizm canlılığını artırmak ve vatandaşlara dragon-kano sporunu sevdirmek amacıyla düzenlenen festivale katılımın her yıl artmasının sevindirici olduğunu söyledi. Sözen, “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediğimiz Dragon Şenliklerimize bu yıl 30 takımdan 350 kadar sporcu katılacak. Kurumlar, okullar, üniversite, oteller ve belediye ekiplerinden oluşan yarışçılar kıran kırana kürek çekecek. Sporun her dalını önemsiyoruz.

7K4A2853

Turizme katkısı olması nedeniyle Dragon yarışlarına büyük önem veriyoruz. Belediye olarak kent turizmine canlılık getirecek organizasyonlara ağırlık veriyoruz. Organizasyonun eksiksiz olması için tüm gayreti gösteren turizmcilere ve belediye ekiplerime teşekkür ediyorum. Biz de yarışlara canlılık getirmesi amacıyla ufak gösteriler yaptık. Tüm yarışçılara başarılar diliyorum” dedi.

7K4A3043

7K4A3069