BAŞKAN SÖZEN BİN TOROS KADININI GEZDİRDİ

BAŞKAN SÖZEN BİN TOROS KADININI GEZDİRDİ

15 günde 23 kırsal mahalleden 1012 kadın Manavgat’ı gezdi.Manavgat Belediyesi’nin “Torosların Kadınları Manavgat’ı Geziyor” projesi ile Manavgat’ın 23 kırsal mahallesinde yaşayan 1012 kadın, Manavgat’ı gezdi.

Başkan Sözen, hafta içinde de kadınları, kendisinin kullandığı otobüsle mahallelerinden alarak gezdirdi.

BAŞKAN SÖZEN OTOBÜSLE ALIYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in, kadınlara yönelik sosyal projelerinden olan ‘Torosların Kadınları Manavgat’ı Geziyor’ ismiyle kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar için başlattığı proje kapsamında kadınlar, Manavgat’ın tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile buluşmaya devam ediyor. Proje kapsamında kadınlar, Başkan Sözen tarafından otobüsle mahallelerinden alınarak Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne getiriliyor. Burada kadınlar poğaça ve çay ikramı ile karşılandıktan sonra gezi için yola çıkılıyor. İlk olarak Manavgat Şelalesi’ne götürülen kadınlar kentin simgesi şelaleyi gezerek temiz havanın tadını çıkarıyor. Şelaleden sonra kadınlar için Manavgat Irmağı’nda tekne gezintisi düzenleniyor.

7K4A2752

7K4A0007

TEKNE GEZİSİ ve HEDİYELER

Tekne gezintisinde gönüllerince eğlenen kadınlar için daha sonra Manavgat Belediyesi’ne bağlı Boğaz Otel’de yemek ikramında bulunuluyor. Yemek molası sonrasında dünyaca ünlü Side Antik Kent’e hareket ediliyor. Burada Side’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde kahve molası veren kadınlar son olarak ise Side’deki Jale İnan Parkı’nda Cumhuriyet Kadınları sergisini geziyor. Kadınlara gezi boyunca rehber de eşlik ediyor. Gezi sonunda kadınlara Manavgat Belediyesi’nin hazırladığı hediye paketleri de takdim ediliyor.

7K4A0120

78 KIRSAL MAHALLEDEN

Projede bu güne kadar 23 köye ve 1012 kadına ulaşıldı. Gezilerde kimi zaman kadınları evlerinden otobüsle bizzat alan ve geziler esnasında kadınları yalnız bırakmayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; “ Toros Kadınlarının devamı olan bu projede, 78 kırsal mahallemizdeki kadınlara ulaşmayı hedefledik. Projemizi, kırsaldaki kadınlarımıza ne hayal ettiğimizi anlatıp, her köyde kaç kadın gelecekse, onları otobüslerimize buraya getirip, Manavgat’ın güzelliklerini görmeleri, yaşamaları, en azından bir gün de olsa bizlerle beraber olma fırsatını bizlere vermelerini istediğimiz için hayata geçirdik. Ben kadınlarımıza bize bu fırsatı verdikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımıza iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

7K4A0160

7K4A0166