TOROS KADINLARI “ÇİĞİRDİK” TATLISINI TÜRKİYE’YE TAN

7K4A3297

TOROS KADINLARI “ÇİĞİRDİK” TATLISINI TÜRKİYE’YE TANITACAK

“Toros Kadınları Emek Pazarı’ndaki emekçi kadınlar, Başkan Sözen’i makamında ziyaret ederek Manavgat yöresine ait olan “Çiğirdik Tatlısı”nın sunumunu yaparak, tatlıyı Türkiye’ye tanıtmak için fikir alışverişinde bulundu

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla oluşturduğu “Toros Kadınları Emek Pazarı’ndaki kadınlar, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret etti. Emekçi kadınları büyük bir nezaketle karşılayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, onlarla neşeli ve uzun bir sohbet gerçekleştirdi. Toros Kadınları, keyifli sohbetin ardından yaptıkları el emeği göz nuru eserleri Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e armağan etti.

7K4A3238

7K4A3229

7K4A3219

MUTFAKTAN FUARA

Başkan Şükrü Sözen, hanımların getirdiği, pekmez, tahin, bal ve susamın karışımıyla hazırlanan yöresel tatlı türü “Çiğirdik”in birkaç farklı kıvamını tattı. Kadınların tatlıyı tüm Türkiye’ye tanıtma girişimleriyle ilgili fikirlerini dinleyen Başkan Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi’nin tüm fuar ve büyük organizasyonlarında yöresel tatlıyı sunabileceklerini söyledi. Başkan Sözen,

“Kadınlarımızın varlığı ve yaratıcı gücünü son derece önemsiyor ve benimsiyoruz. Manavgat’ımızın yöresel lezzeti olan “Çiğirdik Tatlısını” oldukça geniş kitlelere tanıtarak Manavgat’ımızın yöresel değerlerine sahip çıkacağız. Bütün Manavgat halkımızı, her Cumartesi günü Pazartesi Pazarı’nda yer alan Toros Kadınları Emek Pazarı’nı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

7K4A3258

7K4A3268