Başkan Sözen`den Basın Açıklaması

7Belediye Başkanı Şükrü Sözen Basında Çıkan Memurlara Denge Tazminatı İle İlgili Olarak Basın Açıklaması Yaptı.

Son günlerde bazı yerel basın yayın kuruluşlarında,``3 yıldır belediye memurlarına denge tazminatı verilmiyor``,``Belediye memurlarına destek`` başlıkları altında bir takım haberler yayınlanmaktadır. Belediyemizin Şubat Ayı meclis toplantısında da dile getirilen,``Memurlara DENGE TAZMİNATI 3 yıldır ödenmiyor`` içerikli konu, belediyemizin ilgili birimleri tarafından araştırılmıştır.Denge Tazminatı adı altındaki ödenek,2007 yılı sonunda kaldırılmış,2008 yılından itibaren de ``Ek Ücret`` adı altında zaten halihazırda memurlarımıza eksiksiz olarak ödenmektedir. Manavgat Belediyesi`nde çalışan memurlar için, daha önceden verilip de, şu anda verilmeyen, her ne ad adı altında olursa olsun bir ödenek bulunmamaktadır. Ben Manavgat Belediye Başkanı olarak, memurların refah düzeyinin artırılmasıyla ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde Toplu Sözleşme yetkisini değerli meclisimizden aldıktan itibaren konunun gereğini titizlikle yürütmekteyim. Belediye Başkanı olarak bunun ötesinde memurun ekonomik durumunu geriye götürecek, onların haklarını hiçe sayacak bir yaklaşımımız söz konusu değildir. Bu anlamda meclis üyelerimizin ve bazı yerel basın kuruluşlarının konu hakkında yanlış ve eksik bilgiye sahip olduğu, bununla birlikte kamuoyunu yanlış bilgilendirdikleri ortadadır. Manavgat Kamuoyunun, konuyla ilgili olarak siz değerli basın kuruluşlarımızca doğru bir şekilde yeniden aydınlatılması gerektiğine inanıyoruz.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı