Başkan Sözen`den AKP İlçe Başkanına Ziyaret

2Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,kongreyle göreve gelen AKP İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu`nu ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Sözen`e meclis üyeleri Erşan Özden, Ramazan Taş, Abdullah Uğur, Hasan Şekerlisoy, Bülent Özgüven, Hasan Öğrekçi, İzzet Şeker, Nuray Kara, Osman Tümbül ve Sema Ecevitoğu da eşlik etti. Ercan Mekteplioğlu ve yönetimi Başkan Sözen ve meclis üyelerini ilçe başkanlığı girişinde nazik bir şekilde karşıladı. Daha sonra geçilen toplantı salonuna geçildi.Konuşmaya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,AKP ilçe yönetimine yeni görevlerinde başarılar dileyerek başladı.Başkan Sözen konuşmasında,``Kadronuzla beraber kongreden yeni çıktınız. Sorumluluk sürecine girdiniz. Arkadaşlarımla beraber size ve ekibinize başarı dilemek amacıyla buradayız. Manavgat`ın menfaatleri doğrultusunda beraber çalışıp hareket etmeyi gönlümüzden geçirdiğimizi söylemek istiyorum. Bu konuda da ben ve arkadaşlarım her noktada sizlerle koordineli çalışmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Manavgat`a ve Türk siyasetine katkı yapacağınıza inanıyoruz.Hepimiz Manavgat gönüllüsüyüz. Manavgat`ı hak ettiği noktaya taşıyabilmek için ortak düşünceler taşıyoruz. Arkadaşların da aynı noktada olduğunu biliyoruz. Siyaset tabii ki önemlidir. Herkesin inandığı noktada bir yerde siyaset yapması kadar normal bir şey yoktur. Demokrasinin de gereğidir bu. Siyasi partilerin içinde bulunmak, mücadele etmek önemlidir. Ama gönlümüzden geçen bunların seçim sürecinde kalması. Onun haricinde tek hedef, yaşadığımız bölgenin, Manavgat`ın çıkarları olmalıdır. Sizin de aynı düşüncede olduğunuzdan şüphem yok. Bu bağlamda bu bir nezaket ziyaretidir. Önümüzdeki süreçte yürekten başarılar diliyoruz arkadaşlarınıza ve size. Yeni siyasi süreciniz, Manavgat`a hayırlı olsun```.

Mekteplioğlu;``Başkan Sözen`le Çocukluk Arkadaşıyız``

AKP İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu ise konuşmasında şunları söyledi.``Başkanın ve meclis üyesi arkadaşların nazik ziyareti bizi onure etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şükrü Beyle biz çocukluk arkadaşıyız. Yazları hep beraber büyüdük. Babalarımız ve annelerimizle birlikte samimi arkadaşlardı.Meclis üyelerinin de tamamı ile tanışırım. İçlerinde akrabalarım da var.Dedikleri gibi burada Manavgat`ın menfaatleri söz konusu. Siyaset tabii ki yapacağız. Herkes kendi düşüncesini söyleyecek ama yapıcı siyaset olacak. Belediye Başkanlığı`nın CHP`de olmasının önemi yok. Manavgat için yapılacak hizmetlerde bizim için belediye başkanlığının hangi partide olduğu önemli değildir. Taş üstüne taş koyanın arkasındayız. Ama tabii ki muhalefetimizi de yapacağız. Olumlu olan her davranışta Belediye Başkanımızın her zaman arkasındayız. Olumsuz gördüklerimizi de kendileri ve kamuoyu ile paylaşacağız.Kendisine ve belediye meclis üyelerimize nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz``.

Sözen:``Eleştiriye Açığız``

AKP Yönetiminin Türkbeleni tahsisi konusunda Başkan Sözen`e destek olup olmayacakları konusunda yöneltilen bir soruya da yine Başkan Sözen cevap verdi. Başkan Sözen,``Biz buraya başarı dilemek için geldik.Koordineli çalışmamız gerektiği Manavgat`ın çıkarları doğrultusunda birlikte hareket etmemiz gerektiği, karşılıklı olarak dile getirildi. Bunların detayları mutlaka farklı ortamlarda çalışılacaktır.Bu konuda mutlaka kendileri ve ekibinin de iyi niyetli çalışacağından şüphem yok.Manavgat`ın eksikleri mutlaka mevcut kadrolarımız ile görüşülecektir.Bizler de Manavgat`ın sıkıntılarını kendilerine aktaracağız.Manavgat`ın menfaatine olan işlerde bizim destek istememizden doğal bir şey olamaz. Bizim kadromuzun içinde AKP`nin meclis üyeleri de var. Ahenkli çalışmalarımız da devam ediyor. Biz şundan hiçbir zaman kaçmıyoruz. Eksik ve yanlış yaptığımız şeylerin ortaya konmasından da hiçbir zaman gocunmadık. O da siyasetin gereğidir. Yapıcı eleştiriler illaki olacaktır. Doğru olanlarda düzeltme sürecine gireriz. Ama önümüzdeki süreçte yarınları ilgilendiren konularda birbirimizle daha koordineli olacağımıza inanıyorum.Manavgat siyasetinin özlediği bir şey var o da ortak duruş, sosyal barış, kardeşlik, çıkarlar adına müşterek hareket edebilme. Çok da sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Anlayış itibarıyla bizlere yapılan her türlü katkıyı açık yüreklilikle bizlere mal etme gibi bir hastalığımız, takıntımız olmadı. Yapılan her türlü katkıyı şu kişilerin desteği ile yapılmıştır diyebilme cesaretimiz var``.

AKP`lilerden Sözen`e Irmak Kıyısı Teşekkürü

Toplantıda Bir AKP`li ırmak kıyısında yeni başlayan çalışmalardan dolayı Başkan Sözen`e teşekkür etti.AKP`li vatandaş,``Yıllardır Irmak Kıyısı düzenlemesi konusu gündemdeydi ama bu güzel çalışma size nasip oldu. Teşekkür ederiz`` dedi. Başkan Sözen de çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi. Sözen,``Çok uzun zamandır hayata geçirilmeyen bir olaydı. Arkadaşlarımızla gezdik incelemeler yaptık.O bölgede terkleri yapılan ve yapılmayan yerler var. Gönül rızasıyla geçirilmesi gereken yerler var. Tek tek ziyaretler yaparak vatandaşlarımızın gönüllerini aldık. Bir yerden başladık. Hava muhalefeti nedeniyle biraz ağır gidiyor ama güzel bir çalışma olacak. Sağlı sollu yürüyüş bandı olacak. Manavgatlımız temiz, kullanılabilir bir ırmak kıyı bandına kavuşacak. İlk etapta ana çatıyı yapalım dedik. Sonuca yaklaştık.Saolsunlar vatandaşlarımız da anlayış gösterdiler bu vesileyle burada mülkü olan tüm ailelere teşekkür ediyoruz. Irmak kenarlarının özellikle karşıdan görünüşü çok çirkindi.Hazırlanan güzel peyzaj düzenlemesi ile şimdi çok güzel olacak. Manavgatımıza hayırlı uğurlu olsun``dedi.