Festivalde Ahmet Şerif İzgören´den Hayat Dersleri

Kişisel gelişim dalında kitapların yazarı, başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere milletvekilleri ve üst düzey bürokratlara beden dili konusunda eğitimler veren Ahmet Şerif İzgören 16. Manavgat Barış Suyu etkinlikleri kapsamında bir Manavgat´a gelerek bir seminer verdi. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi´ndeki seminere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Simşek dışında okurları ve hayranları adeta akın etti. İzgören seminer öncesi, arası ve sonrasında "Avucunuzdaki Kelebek", "Dikkat Vücudunuz Konuşuyor", "Eşikaltı Büyücüleri", "Hıdır Kişisel Gelişiyor", "İş Yaşamında 100 Kangru-Yönetim ve Liderlik", "Sistem Liderliği", "Moks", "Sarı-Siyah" ve "Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır" adlı kişisel gelişim kitaplarını da imzaladı. Bir çok üniversite ve platformda 500´ün üzerinde seminer veren yazar Ahmet Şerif İzgören, dinleyicilerine samimi bir dille "Avucunuzdaki Kelebek" isimli kitabının içeriğini kendi yaşamından ve gözlemlerinden örnekler vererek anlattı. İnsanın mutlaka bir hayat amacının bulunması gerektiğini dile getiren İzgören, hedef koymanın ve bu hedefleri hayata geçirmenin önemini anlattı. Hayat amacının insanların gözlerine renk getirmesi gerektiğini anlatan İzgören, Hayrettin Karaca örneğini verirken, yeni neslin bu ışıktan mahrum olduğunu anlattı.

Hayallerinize ulaşmayın, hedeflerinize ulaşın öğüdünü veren İzgören, ailelere de öğütler verdi. İzgören, "Gelecek hedefiniz yoksa gittiğiniz yerin anlamı olmaz. Kurtuluş Savaşında atalarımız, Sakarya’dan İzmir´e aç, susuz 9 günde gitmiş. Yanlarına yemek almamışlar. Biz kendilerine azim edip hedef koyan atalarımız sayesinde burada rahat yaşıyoruz" dedi. Hedeflerin tatmin edici, ortak, mantıklı, belirgin, ulaşılabilir ve limit konulmuş olması gerektiğini vurgulayan İzgören, başarıya giden yolun ise sağlam bir kişilik, olumlu düşünce, mücadele ruhu ve yaratıcılıktan geçtiğini anlattı. Etkili ve esprili anlatımıyla herkesi zaman zaman güldüren, kimi zaman da düşündüren İzgören, seminer sonunda Manavgatlılarla uzun uzun sohbet edip paylaşımlarda bulundu. İzgören, en kısa zamanda yeniden geleceği konusunda söz verdi.