Herford Caddesi´nde yol çalışmaları devam ediyor

Manavgat Belediyesi, 3 yıl önce imar yolu açılan, ancak yarım kalan Herford Caddesi´ni tamamlamak amacıyla yeniden girişim başlattı. Başkan Sözen, içinde 34 metrelik 4 menfezli büyük bir köprünün bulunduğu caddenin açılmasıyla Manavgat´ın turizm bölgesi Titreyengöl´ e bir adım daha yaklaşacağını açıkladı.

Manavgat Belediyesi, Türk Alman dostluğunun cadde isimlerinde pekiştirilmesi amacıyla 3 yıl önce imar yolu açılıp temeli atılan, ancak yarım bırakılan Herford Caddesi´nin yapımını tamamlamak amacıyla kolları sıvadı. Çevreyolu köprüsünden başlayarak Titreyengöl´deki Kazan Restoran Kavşağına kadar devam eden 30 metrelik yol içerisinde mevcut kanalın üzerindeki köprü de yenilecek.

4 menfezli büyük köprü
Şu anda 5 metre olan ve bir aracın bile geçişinin zor sağlandığı köprünün genişletilerek 34 metreye çıkarılacağı ve 4 menfezli olacağı belirtildi. İhalesi yapılarak hızla yapımına başlanan köprü çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Köprü yapımının tamamlanmasından sonra yolun hafriyat çalışmalarına süratle başlanacak. Ardından asfalt, orta refüj yapımı ve yeşillendirmeyi kapsayan peyzaj çalışmaları yürütülecek.

Manavgat Titreyengöl´e yaklaşacak
Başkan Sözen, içinde 4 menfezli büyük bir köprünün bulunduğu caddenin açılmasıyla Manavgat´ın turizm bölgesi Titreyengöl´e bir adım daha yaklaşacağını açıkladı. Sözen, "Zamanında iki ülke kardeşliğinin pekiştirilmesi amacıyla imar yolu açılan ancak yarım bırakılan Herford Caddesi´nin bir an önce turizme açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İçinde büyük bir köprünün de yapıldığı caddemizi 2 ay içinde tamamlayarak turizme açmayı planlıyoruz. Cadde açıldığında Manavgat´ımız turizm bölgesi olan Titreyengöl´e bir adım daha yaklaşacak" dedi.