Herford'da Manavgat Caddesi açıldı

Almanya'nın Herford Belediyesi, Manavgat'ın ismini kıyı bandının en işlek caddelerinden birisine verdi.

Manavgat Belediye Meclisi'nin Haziran ayı oturumunda alınan karara göre kardeş şehrimiz Herford'dakiManavgat Caddesi'nin açılışına katılmak amacıyla Almanya'ya giden meclis üyeleri izlenimlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Almanya'nın Herford şehrine giden Belediye Meclisi üyeleri Erşan Özden, Niyazi Ünal, Namık Akın ve Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Ali Keleş, Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu ile birlikte bilgilendirme toplantısı yaptı. Basın mensuplarına önce Almanya'dan getirdikleri çikolatalardan ikram eden meclis üyeleri, iki şehir arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının bir kez daha pekiştirilmesine katkı sağladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Toplantı öncesinde Herford Belediye Başkanı Bruno Wollbrink'in, Manavgat Belediyesi'ne gönderdiği "Dostluk" sertifikasını Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'na teslim etti.
Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu ise, Manavgat'taki Herford Caddesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Köprü menfez yapım çalışmalarının henüz bitirildiğini dile getiren Halimoğlu, caddenin stabilize asfalt işinin tamamlanmasıyla en kısa sürede açılacağını müjdeledi. Caddede bisiklet parkurları, yaya yolları bulunacağını çift yönlü yolda ışıklandırmanın da bulunacağını belirten Halimoğlu, ayrıca bir de anıtın yer alacağını vurguladı. Belediyeye gönderilen Dostluk Sertifikası'nın üzerinde ise şu anlamlı sözlere yer verildi. "Almanya'da Westfalen'de bulunan Herford ve Türkiye'de bulunan Manavgat vatandaşlar, bir kardeş şehir kurulmasını kabul ediyorlar. Bu bağlantı sayesinde iki şehir arasındaki uluslararası anlayış ve duyarlılık derinleşecektir. Herford ve Manavgat şehirleri ortak ilgi alanında ekonomi, özellikle kültür ve spor alanlarında işbirliği yaparak mevcut bağları beraberce koruyacaktır. Vatandaşlar arasında bu etkileşim Manavgat ve Herford'un siyasi sosyal ve ekonomik yaşam koşullarının daha iyileşmesini sağlayacaktır"